3 vloerkleden die meer sfeer geven aan uw interieur

7 feb

Ben jij bezig met het opnieuw inrichten van je huiskamer of kantoor? Dan is het natuurlijk lastig om te gaan bepalen welke keuzes je maakt. Want ga je nu voor een donkere kleur op de muren, of juist voor lichtere tinten. Gietvloeren of parket? Voor je deze keuzes kunt maken is het belangrijk om te bepalen wat je wil bereiken met jouw nieuwe interieur. Ben je op zoek naar meer sfeer? Dan zijn vloerkleden misschien wel de oplossing, saai en oubollig? Wij geven je een aantal voorbeelden van sfeervolle vloerkleden die een mooie aanvulling zijn op jouw interieur.

 Klassiek tapijt

Eén van de voorbeelden die we je absoluut niet willen onthouden is die van het klassieke tapijt. Klassieke tapijten kosten wat maar bieden een authentieke sfeer aan die je niet snel ergens anders zal vinden. Daarnaast zijn klassieke tapijten redelijk waardevast. Je investering blijft dus veel geld waard! Klassieke tapijten zijn geschikt binnen meer traditionele inrichtingen maar kunnen ook gecombineerd worden met moderne huishoudens en een mooie houten vloer.

 

Harig tapijt

Een trend die steeds meer opkomt is die van het harige tapijt. De lange stoffen tapijten die lekker warm aanvoelen aan je voeten. Deze soort tapijten bieden een gezellige en warme toevoeging aan je huis. De dichtheid van het tapijt kan nog wel het nodige verschil maken en ook de stofsoort is natuurlijk van invloed. Gelukkig zijn er zoveel keuzes dat je gemakkelijk een variant van dit tapijt kunt kiezen dat helemaal aansluit op jouw wensen en behoeften. Een goede manier om inspiratie op te doen is om een aantal productgidsen te bekijken of eens rond te kijken op website als Pinterest.

 

Creatieve tapijten

Tot slot zijn er nog enorm veel tapijten die niet echt te koppelen zijn aan een bepaalde stijl of categorie. Deze creatieve tapijten kunnen echter wel de welkome aanvullingen zijn op de stijl die je graag in je huis zou willen zien. Weinig voorkomende vormen, bijzondere patronen. Alles kan in deze tapijten en dat maakt ze juist zo uniek. De uitdaging ligt hem in het tapijt koppelen aan de rest van je interieur.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Voor iedereen die eens iets anders wil toevoegen aan een kale inrichting of parketvloer zijn tapijten de oplossing. Dus laat je creativiteit de vrije loop en kijk wat jij voor boost kunt geven aan je interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.