5 tips voor het aanschaffen parketvloer

18 dec

Kiezen voor een parketvloer: een fijne keuze!

Ben je je eigen woning aan het bouwen, of wil je je huidige woning verbouwen en ben je aangekomen aan de vloer? Dan heb je misschien wel gekozen voor een parketvloer. Dit ziet er niet enkel zeer mooi uit, het ziet er ook nog eens gezellig uit. Maar wanneer je deze vloer wilt aanschaffen, waar moet je dan zoal op letten? Hieronder daarvoor enkele tips.

5 tips voor het aanschaffen parketvloer
Een parketvloer kan de sfeer in je kamer bepalen

Enkele tips bij het aanschaffen van parketvloer

  • Bekijk vooraf je budget. Hoeveel budget heb je beschikbaar om te besteden aan een vloer? Dit zal veel uitmaken hoeveel parket je uiteindelijk kan aankopen en hoeveel parket je dus ook zal kunnen leggen in je woning.
  • Bereken hiervoor ook vooraf goed hoeveel vierkante meter parket je nodig hebt. Zo pas kan je berekenen hoeveel de vloer jou zou kosten. Hiervoor neem je het best altijd iets extra, voor je eigen veiligheid. Maar op deze manier krijg je natuurlijk al een idee over de benodigde hoeveelheid en de kostprijs hiervan.
  • Kies je voor een parketvloer, dan moet de ondervloer droog zijn, vlak zijn en stabiel zijn. Is dit niet het geval, dan moet hier eerst iets aan gedaan worden uiteraard.
  • Wil je een parketvloer aanleggen, zorg er dan voor dat er voldoende ventilatie aanwezig is onder deze vloer. Wanneer dit immers niet zo is, dan kan de vloer op termijn gaan rotten, wat je ook niet wilt natuurlijk.
  • Wil je deze parketvloer zelf aanleggen of wil je dit laten doen? Bespreek dit steeds zeer goed met de aanbieder en vraag een duidelijke offerte aan. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan hierbij.

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande tips, dan maak je vast de juiste keuze voor het al dan niet kiezen voor een parketvloer.

 Naar boven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.