5 Vloeren trends die terug blijven komen

25 apr

Een aantal jaar geleden wisselde vloerentrends elkaar nog af. Zo was een laminaatvloer begin 2010 heel trendy. De laatste paar jaren zien een aantal vloeren waarmee je nooit verkeerd kan gaan. Wil jij een tijdloze vloer die nog jaren mee kan? Bekijk nu de 5 klassieke vloerentrends!

  1. Vinylvloer

Een vinylvloer is een comeback kid. Dit soort vloeren waren uitermate populair in de jaren ‘80. Dit kwam door de funky patronen op de vloer. Nu is deze vloer weer terug en nu ook zonder al die patronen maar ook in een neutrale kleur. Wat maakt deze vloer nou zo populair? In één woord, praktisch. Een vinylvloer is een vloer die makkelijk te leggen, goed tegen water en andere dranken kan en redelijk goed isoleert, ook zonder onderlaag. Een enorme plus is dat vinyl een stug en taai materiaal soort is waardoor je krassen en deuken niet ziet. Helaas slijt de vloer wel sneller dan onze nummer 2, de PVC vloer.

  1. PVC vloer

PVC een ideale vloer die dus niet makkelijk slijt. PVC is eigenlijk niks anders dan een kunststof soort, maar wel een harde, die voor veel nuttige dingen gebruikt wordt. De vloeren zien er uit als laminaatvloer, maar gaan veel langer mee en zijn ook duurzamer. De levensduur van een PVC vloer is bijna oneindig. Je moet het wel heel bont maken om een PVC vloer te beschadigen. Een ander pluspunt is dat ze goed tegen hitte kunnen. Er kan dus makkelijk vloerverwarming onder worden geplaatst in tegenstelling tot laminaat vloerverwarming is dit goed zelf te doen. PVC is net als vinyl niet gevoelig voor vocht en komt ook in mooie dessins.

  1. Gietvloer

Een geweldig makkelijke vloer die in verschillende kleuren te verkrijgen is. Zoals de naam al doet duiden wordt deze vloer inderdaad gegoten op de ondervloer. Nu dient hier wel rekening mee te worden gehouden want op een houten ondervloer kan je beter geen gietvloer nemen. Een gietvloer is totaal onderhoudsvrij. Nadat de vloer is gegoten ontstaat er een gladde en strakke vloer die makkelijk te combineren is met vloerverwarming.

  1. Antieke tegels

Ja je leest het goed antieke tegels worden tegenwoordig uit oude panden, boerderijen en schuren gehaald om weer een nieuw leven te krijgen. Het is wel een hele taak om deze tegels te gebruiken omdat ze met de hand helemaal schoongemaakt dienen te worden. Wat maakt antieke tegels populair? Dit is de karakteristieke uitstraling en het doorleefd karakter. Een bijkomend voordeel is dat er vaak een goed verhaal achter de tegels schuilen. Natuurlijk zijn de vloeren sterk en stoten ze water af.

  1. Houten vloer

De meest luxueuze vloer is de houten vloer. Een houten vloer straalt dan ook status uit. Zelf vinden wij dit een van de meest karakteristieke vloer die er is. Een nadeel aan houten vloeren is vaak de prijs, ze zijn vaak aan de prijzige kant. Wanneer een houten vloer goed wordt onderhouden gaan ze een leven lang mee. Er dient dan wel één keer per jaar met olie over de vloer te worden gegaan. Om de houten vloer meer luxe te geven kan de vloer ook in een patroon worden geplaatst zoals een visgraat vloer.

Deze vijf tijdloze vloer trends blijven de komende jaren nog terugkomen. Andere vloeren blijven ook wel maar dalen toch in populariteit. Het is belangrijk om je gezinssituatie in je achterhoofd te houden bij het kiezen van de juiste vloer.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.