Aanschaffen van een PVC vloer

25 feb

De eigenschappen van PVC sluiten heel goed aan op de hedendaagse eisen van vloeren in zowel woningen als bedrijfsruimten. Let wel dat PVC vloeren niet hetzelfde zijn als de bekende vinyl vloeren (kamer breed), ondanks dat ze beiden vinyl als hoofdbestanddeel hebben. De stroken en tegels van PVC zijn vele malen sterker en zwaarder, en zijn voorzien van een harde niet indrukbare toplaag.

De voordelen van een PVC vloer

Naast de relatief lage prijs zijn er nog een aantal goede redenen waarom een PVC vloer aanschaffen een verstandige keuze is:

  • • Slijtvastheid: PVC stroken en tegels zijn uit meerdere lagen opgebouwd. De toplaag is afgewerkt met een supersterke waslaag voor bescherming tegen krassen en andere slijtage.
    • Vochtbestendigheid: PVC vloeren zijn volledig bestand tegen elk type vocht, waardoor je ze ook in de keuken en de badkamer kunt plaatsen.
    • Warmtebestendig: Er hoeft geen speciale tussenvloer geplaatst te worden tussen de vloerverwarming en een PVC vloer. Bij hout en laminaat is dit wel noodzakelijk.
    • Geluiddempend: In de onderste laag van PVC stroken en tegels wordt een geluiddempend materiaal, zoals kurk, opgenomen.
    • Veelzijdigheid: Bij een vloer van PVC zijn er in principe geen grenzen aan de kleur en het ontwerp.

Verschillende types PVC vloeren

Een PVC vloer aanschaffen betekent dat je ook moet overwegen op welke manier je de stroken of tegels wil aanbrengen op de ondervloer.

Klik PVC vloer: Bij dit systeem worden de stroken simpelweg aan elkaar geklikt. Je hoeft ze slechts op de gewenste lengte te snijden. Een Klikvloer van PVC is eenvoudig zelf te leggen.

Zelfklevende PVC vloer: De stroken of tegels zijn aan de onderkant van een klevende lijmlaag voorzien. Zeer geschikt voor doe-het-zelvers.

Verlijmde PVC vloer: De stroken of tegels worden met een speciale lijm aan de ondergrond gehecht. Het aanbrengen van dit type PVC vloer vereist enige vakkennis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.