Alles over anhydriete dekvloeren

22 jul

Van de verschillende mogelijkheden die er op de markt verkrijgbaar zijn om een dekvloer te leggen is anhydriet een veelzijdige toepassing. Het materiaal heeft verschillende voordelen en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden.

 

Wat zijn anhydriet dekvloeren?

 

Anhydrietvloeren worden gelegd als tussenlaag, waarbij je uiteindelijk na het schuren van de laag een vlakke, strakke ondergrond krijgt voor je uiteindelijke vloerbedekking. Anhydriet is als het ware een bindmiddel bestaande uit watervrij gips dat door in contact te komen met water verhard. Op deze wijze verbind het materialen met elkaar en het is feitelijk een gedehydrateerde vorm van gips.

 

De voordelen van anhydriet dekvloeren

 

Anhydriet heeft een aantal voordelen als je het gebruikt als dekvloer:

 

  • Het materiaal heeft een grote vormvastheid en verhard zonder grote vormveranderingen.
  • Anhydriet zorgt voor een ideale warmte overdracht van vloerverwarming. De buizen worden omhuld door een vaste stof.
  • Je hebt minder naden omdat zowel naden als voegen ontbreken.

 

vloer

 

Tips voor het gebruik van anhydriet dekvloeren

 

Als je ervoor kiest om anhydriet dekvloeren te (laten) leggen dan zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kan houden:

 

  • Als de vloer helemaal is opgehard dan moet je de film die zich heeft gevormd verwijderen zodat de vloer nog verder kan opdrogen.
  • Een goede droging van ongeveer 1 week per cm dikte is nodig om later een goede hechting met een bijvoorbeeld te lijmen vloerbedekking te laten slagen.

 

Wat je verder nog wilt weten over anhydriet dekvloeren

 

Je anhydrietvloer kan je door het aanzetten van de centrale verwarming laten drogen. Daarnaast kun je gebruik maken van grotere elektrische bouwdrogers. Als je voor de laatste mogelijkheid kiest hou er dan wel rekening mee om tijdens het drogen een raam open te zetten zodat de vochtige lucht naar buiten kan. Anders heb je condensdrogers nodig die het vocht uit de lucht halen, verwissel deze af en toe van plaats. Een anhydriet dekvloer is doorgaans snel klaar voor het leggen van tapijt, marmoleum, parket en/of laminaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.