Badkamer vloer zelf leggen

27 jul

Badkamer vloer zelf leggen

Het leggen van een badkamer vloer is zelf heel goed te doen. Een goede voorbereiding, stappenplan en de juiste gereedschap zijn hierbij wel van belang. Het is altijd belangrijk dat de vloer voor het begin van de klus ge√ęgaliseerd is. Eventuele oneffenheden tot 3 centimeter zijn eenvoudig op te lossen met egalisatiecement.

Voorbereiding is het halve werk

Maak vooraf een overzichtstekening van de benodigde tegels. Hou rekening met de breedte van de voegen en probeer de af te korte passtukken langs de randen te plaatsen. Dit geeft in alle gevallen het meest professionele resultaat. Bevestig twee spandraden langs de muur waarbij de afstand gelijk is aan de passtukken plus voeg. Door vanuit de hoek van de spandraden te werken ontstaat er een waterpas tegel vloer.

Badkamer vloer zelf leggen
Met de juiste handleiding en materialen kun jij een badkamer vloer ook zelf leggen.

Het leggen van de badkamer vloer

Maak de tegellijm aan met water volgens de aangegeven verhoudingen. Breng de gewenste hoeveelheid aan op de vloer met een troffel en verdeel het gelijkmatig met een lijmkam. Omdat de lijm snel kan drogen is het verstandig om niet meer als 1m2 per keer aan te brengen. Begin in de hoek van de twee spandraden en druk de tegel stevig aan. Pak een voegkruisje en plaats deze goed in de hoek van de tegel. Plaats de volgende tegel en herhaal dit proces totdat de gehele vloer is geplaatst. Laat het geheel drogen.

Het afwerken van de badkamer vloer

Gebruik een tegelsnijder om de passtukken op de juiste lengte te krijgen en plaats deze in de ruimte tussen de tegels en de muur. Plaats de breukvlakken van de tegel tegen de muur van de badkamer. Als de tegels zijn uitgehard is het tijd om de voegen aan te brengen met voegmiddel. Als de voegkruizen diep zijn aangebracht dan kunnen ze blijven zitten en zijn ze door het voegmiddel niet meer zichtbaar. Maak de tegels rondom het voegmiddel voorzichtig schoon met water en een zachte spons.

 Naar boven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.