Betonvloer

28 jul

Als er een materiaal is dat vaak wordt gebruikt bij het (ver)bouwen van woningen dan is het wel beton. Beton hoeft echter niet altijd als ruw materiaal gebruikt te worden. Tegenwoordig wordt er meer en meer voor beton gekozen dat dient als afwerkingsmateriaal. Betonvloeren, betontrappen maar ook keukenbladen, terrassen en wanden kunnen prachtig afgewerkt worden met beton en geven je woning bovendien een trendy eigentijdse uitstraling.

 

Uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor vloeren

Betonvloeren zijn helemaal van deze tijd. Naast het feit dat ze relatief goedkoop zijn wordt een betonvloer snel naadloos gelegd en zijn de afwerkingsmogelijkheden eindeloos. Zowel binnen als buiten op het terras is een betonvloer een aanwinst voor je interieur. Net zoals iedere andere vloer heeft ook een betonvloer voor- en nadelen.

 

Betonvloer voordelen:

  • Voor zowel woning als bedrijfspand.
  • Naadloos en dus makkelijk te onderhouden.
  • Hygiënisch doorkant er géén vuilrestanten in de voegen gaan zitten.
  • Goedkope vloerbedekking waarbij je geen aparte ondervloer hoeft te (laten) leggen.
  • Gevarieerde afwerkingsmogelijkheden en kleuren.

 

Betonvloer nadelen:

  • Op den duur wordt gepolierd beton dof op de plaatsen waar het meeste gelopen wordt. Hiervoor zijn producten verkrijgbaar waarmee je de betonvloer opnieuw laat glanzen.
  • Beton werkt net als andere materialen door temperatuursverschillen. Houdt hiermee rekening tijdens het leggen van de vloer. Je hebt anders kans dat de vloer scheuren gaat vertonen.

 

Betonvloer kosten en prijzen vergelijken

Uiteraard is het mogelijk om met een betonmolen zelf aan de slag te gaan en een betonvloer te leggen. Wil je echter verzekerd zijn van een strakke vloer waar je bovendien ook nog garantie op hebt, laat je vloer dan aanleggen door een vakkundig bedrijf in de arm te nemen. De prijs van een betonvloer is onder meer afhankelijk van het aantal vierkante meters, de locatie, de gewenste kleur, de gewenste dikte, de moeilijkheidsgraad en de omstandigheden waaronder gewerkt wordt. Uiteraard is het verstandig om bij verschillende ondernemingen prijzen op te vragen en deze zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Zo ben je altijd zeker van de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.