Do’s en don’ts van een LED-strip

11 mrt

Het moderne huishouden is gebaat bij innovatieve verlichting. LED-technologie heeft de laatste paar jaren een belangrijke voorsprong genomen op conventionele verlichting. Het grote aanbod van kwalitatieve LED-lampen, het dynamische ontwerp, en het lage energiegebruik zijn slechts enkele van de tientallen kenmerken die LED-verlichting een belangrijke speler maken op het gebied van moderne verlichting.

LED-strips

Het grote voordeel van LED-strips ligt in de verkrijgbaarheid van talloze verschillende uitvoeringen. LED-strips kunnen bovendien vrijwel overal worden gebruikt: in uw huis of tuin bijvoorbeeld en ook voor reclametoepassingen. Ze zijn zelfs geschikt voor enthousiaste hobbyisten: LED-strips vormen een mooie toevoeging aan modelbouwwerken. Flexibele LED-strips zijn überhaupt zeer praktisch voor creatieve doeleinden, vanwege hun zelfklevende werking. Het dimmen van LED-strips is feitelijk in alle uitvoeringen mogelijk. Als de strips maar zijn aangesloten op een constante stroombron kunnen ze gedimd worden door een zogeheten PWM-module. Via deze module kan de stroomtoevoer gereguleerd worden en de felheid of matheid van het licht worden bepaald.

Low-budget

Op sommige sites wordt een led verlichting strip voor zeer lage prijzen aangeboden. Dit soort acties lijken misschien voordelig, maar de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze LED’s is echter twijfelachtig. Meestal kunnen ze binnen korte tijd alweer worden vervangen. Kijk bij het zoeken naar een nieuwe LED-strip dus vooral naar kwaliteit, niet naar prijs. Immers, verlichting voor de lange termijn betaalt zich altijd uit. Een site waar ze goede, betrouwbare en kwaliteitvolle led verlichting strips kopen is Ijzerwarenwinkel. Zij bieden led verlichting strips aan tegen een zeer scherpe prijs aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.