Een perfect karpet in huis

18 apr

Je eigen huis moet fijn aanvoelen, er is dan ook niks fijners als je huis een gezellig en warm interieur hebt. Door een karpet in huis te leggen maak je het fijn, knus en gezellig. Karpetten komen in alle soorten en vormen voor. Onder andere geweven en vintage karpetten zijn nu helemaal in trek. Je ziet ze dan ook voorbij komen in verschillende kleuren en maten, waardoor er dus ook zeker een bij jou leuk in huis zal staan. Ze worden aangeboden door veel verschillende winkels en onlineshops in Nederland. Het is van belang om zo een karpet eerst in het echt gezien te hebben voordat je er eentje aanschaft. Dit is belangrijk omdat je zo weet of het er echt zo uit ziet als u zich voorstelde. Vaak wijken kleuren ook licht af in werkelijkheid van wat je ziet op een beeldscherm.

Geweven Karpetten

Geweven karpetten geven door de duidelijke dikke structuur gelijk een warm en gezellig gevoel. Als je neutraal kleurende meubels hebt is dit zeker een leuke toevoeging om wat fleur erin te brengen.

karpet
Door een karpet neer te leggen in bijvoorbeeld de woonkamer kun je een geheel creëren.

Vintage Karpetten

Als je aan een vintage karpet denkt, heb je waarschijnlijk een donker en zwaar karpet dat bij je oma ergens ligt in je hoofd. Een geheel onterecht beeld van een vintage karpet van tegenwoordig. Er zijn tegenwoordig vele kleuren en patronen die er voorheen niet waren, keuze genoeg waardoor er voor iedereen wel wat bij zit. Ondanks de nieuwe soort vintage karpetten, gaat de vintage vibe nergens heen. De vintage karpetten zijn een must have voor in huis.

Tips

Door een karpet neer te leggen in bijvoorbeeld de woonkamer kun je een geheel creëren. Waar voorheen twee verschillende banken stonden, maar nu met een karpet eronder is er als het ware een eiland gecreëerd, een karpet is echt de verbindende factor als meubels eerst geen geheel vormden.

Karpetten zijn er in verschillende varianten. Als een karpet strak is geweven zorgt dit voor een beter geheel met de omgeving. Hoe losser het karpet is geweven hoe meer dit eruit springt, het ligt er dus dan ook maar net aan hoe je je huis wil inrichten. De keuze is dan ook helemaal aan jou, maar het aanschaffen van een karpet is een echte aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.