Een witte vloer: ja of nee

23 jan

Een witte vloer: ja of nee, dat is de hamvraag. Natuurlijk staat een hagelwitte vloer erg mooi in huis. Zeker als je het combineert met een moderne inrichting staat zo’n mooie witte vloer erg sjiek. Maar of het voor iedereen en elk huis geschikt is, tja dat is de vraag.

Licht

Een witte vloer heeft een hele lichte uitstraling. Is de ruimte erg klein of benauwend dan is een witte vloer iets dat niet alleen licht uitstraalt maar de ruimte ook nog eens groter doet lijken. Zeker als je het combineert met lichte wanden en meubels.

Modern huis

Een witte vloer is zeer geschikt in een modern huis met een moderne interieur. Mooi is dan om te kiezen voor een witte glimmende vloer, zeker als je het combineert met mooie strakke meubels die ook goed in de lak staan. Combineer het met bijvoorbeeld zwart of rood en de uitstraling van de ruimte is gelijk weer heel anders.

Appartement

Een appartement is ook zeer geschikt om een witte vloer in te leggen, zeker als men eerst nog een of meerdere trappen op moet voor men de woning betreed. Zo weet je zeker dat afval buiten achterblijft en het appartement mooi schoon blijft. Want hoe je het ook wendt of keert wit blijft alleen wit als je zelf schone voeten hebt.

Een witte vloer: ja of nee
Een witte vloer kan erg mooi en chique staan

Huisdieren

Als je huisdieren hebt is het wellicht niet zo slim om een witte vloer te nemen, behalve dat je op wit alles ziet, dus ook de voetstappen of slijmafdrukken van je huisdier blijf je ook de haren aan het wegpoetsen. In dit geval is het beter om voor een andere kleur vloer te kiezen.

Bezoek

Krijg je vaak bezoek en wil of durf je ze niet te vragen hun schoenen uit te trekken dan is het misschien een idee om vooral geen witte vloer te nemen. Want op een witte vloer wil je geen zand of modder zien. En elke dag meerdere malen poetsen wil je al helemaal niet.

Kinderen

Ook kinderen en een witte vloer is geen goede combinatie, kinderen hebben namelijk de neiging om alles meteen vies te maken. Niet bewust, maar juist in hun spel gebeurt dit al vrij snel. En je wilt toch zeker dat je kind zich prettig voelt en gewoon lekker kan spelen op de vloer.

Steriel

Een witte vloer is erg mooi maar pas op dat de ruimte niet te steriel wordt. Dat wil zeggen dat de verdere inrichting niet te wit moet zijn, anders krijg je nog het idee dat je in het ziekenhuis rond loopt en dat is het laatste wat je wilt. De vraag “Een witte vloer: ja of nee” is dan ook een heel persoonlijke vraag. Zet op een rijtje wat je wilt en bedenk goed waar je aan begint en of het wel bij je leefstijl past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.