Eigenschappen en mogelijkheden houten vloer

21 mrt

De keuze welke vloer je wilt laten leggen, is afhankelijk van vele factoren. Zo houd je bijvoorbeeld rekening met het onderhoud dat een vloer nodig heeft of het gemak waarmee de vloer schoongemaakt kan worden. Dit verschilt nogal als we de diverse soorten vloeren met elkaar vergelijken. Daarnaast is de vraag of de vloer tegen een stootje kan waarschijnlijk erg van belang. Ook de uitstraling mag natuurlijk niet vergeten worden en is wellicht zelfs het belangrijkst. Als je voor een echt natuurlijke uitstraling wilt gaat, is een houten vloer de meest voor de hand liggende keuze. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Een houten vloer zorgt voor karakter

Houten vloeren geven karakter aan een ruimte. Iedere houten vloer is immers uniek en heeft op die manier haar eigen uitstraling. Soms kunnen de prachtige houtstructuren dan ook voor bijzondere effecten zorgen. Daarnaast laat het materiaal natuurlijk wat van de natuur terugkomen in je woning en dat zorgt voor warmte. We hebben het dan overigens niet alleen over warmte qua kleur en uitstraling, maar een houten vloer voelt nog warm aan ook. Daar waar je met een tegelvloer toch wel echt vloerverwarming nodig hebt, is dat met een houten vloer zeer zeker niet nodig.

Houten vloer: zélfs in de badkamer

In de badkamer kom je een houten vloer over het algemeen niet tegen. Maar waarom eigenlijk niet? Een badkamer is tegenwoordig immers echt een plek waar je komt ter ontspanning en een houten vloer geen juist die ontspannen uitstraling. Het feit dat een badkamer vochtig is, schrikt veel mensen af. Er zijn echter gewoon houtsoorten en zelfs parketsoorten te verkrijgen die hier tegen bestand zijn. Vind je een dergelijke houten badkamervloer nog steeds een raar idee? Dan kun je ook voor een zogenaamde keramische parketvloer kiezen. We hebben het dan over tegels met daarop een houtprint en –structuur, zodat je toch de natuurlijke en warme uitstraling van een houten vloer in je badkamer terug kunt laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.