Geschikte vloeren bij jouw kantoormeubels

25 jan

Vind je het lastig om een geschikte vloer te kiezen voor jouw kantoor? Welke stijl past goed bij elkaar en wat zijn de voor en nadelen van de diverse opties?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een geschikte vloer. Om tot een praktische keuze te komen is het raadzaam om onderstaande vragen eerst voor jezelf te beantwoorden.

Praktisch aspecten:

  • Waarom wil je een andere vloer?
  • Wat mag het kosten? En wanneer moet het klaar zijn?
  • Aan welke eisen moet de vloer voldoen?(onderhoud, slijtage, akoestiek, allergeenvrij etc)?
  • Hoe wordt de vloer geplaatst en wat is er voor nodig? laat je het leggen of ga je het zelf doen?

Kantoormeubels en een passende vloer

Er is natuurlijk niet alleen de praktische kant, het oog wil ook wat. Qua styling moet je bekijken voor welke uitstraling je wilt gaan? Hoe zien je kantoormeubels eruit? Wat voor stijl hebben deze? Dit herken je vaak aan het materiaal, kleur en vorm. Zo hebben houten meubelstukken een andere uitstraling dan geborstelde roestvrij stalen meubels. Dit geldt uiteindelijk ook voor vloeren, een vloer tapijt heeft een andere uitstraling dan een gegoten betonvloer. Soms is het leuk om verschillende stijlen te combineren, zodat je een eigenheid uitstraalt. Zo kun je door gebruik van kleur te maken verbinden. Als je bijvoorbeeld vergadertafels met een houten blad en een wit onderstel hebt, met daaraan zwarte stoffen stoelen. Denk dan aan een houten vloer, een witte hoogglans vloer of een modulaire vloer. Hierin kan je met bijzondere vormen werken en als je zorgt dat er dan zwart en wit in verwerkt is heb je een goede verbinding. Om je een richtlijn te geven in het combineren van jouw meubels bij de vloer hieronder wat handige tips. Want dit stuk styling is zeker zo belangrijk voor je inrichting!

Warme uitstraling:

Gebruik natuurlijke materialen(hout, riet, leer, wol, katoen) en warme kleuren

Zakelijke uitstraling:

Maak gebruik van industriële materialen(RVS, carbon, chroom, beton, hoogglans,  en koele kleuren

Creatieve uitstraling:

Inzetten van bijzondere vormen en prints( 2Den 3D en bijzondere prints), felle kleuren of juist alleen zwart of wit

Vloertrends 2017

Kleur:

Grijze vloeren zijn in! in 2016 was dit al vaak de keuze qua kleur voor vloeren. Grijs is makkelijk met andere kleuren te combineren en het is toepasbaar bij veel verschillende stijlen zoals; klassiek, modern en natuurlijk

Materiaal:

We zien in 2017 dat de natuurinvloeden nog steeds een grote rol spelen. Dit kan je veelal terugzien in de keuze voor materiaal. Zo blijven hout-effect producten met een reliëf populair.

Vorm:

geometrische vormen blijven in de mode. Je zal steeds meer excentrieke dessins in 2D en 3D gaan zien. Grafische vormen zoals driehoeken verwerkt in je vloer geeft een opvallende, eigentijdse look en creëert een bijzondere sfeer.

Stijl:

Klassieke looks blijven populair, denk hierbij aan houten vloeren. In 2017 zullen de op maat gemaakte vloeren ook nog steeds populair zijn. Het creëren van een unieke look voor jouw kantoor kan de uitstraling van jullie zakelijke identiteit sterk ondersteunen.

Succes met het uitzoeken van de juiste vloer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.