Het vinden van een schoonmaakbedrijf

21 okt

Of het nu gaat om het laten schoonmaken van een privéwoning of een kantoorgebouw, we hebben er alle belang bij hierin een weloverwogen keuze te maken.

Schoonmaakbedrijven
Hoewel er verschillende schoonmaakbedrijven in Breda op de markt zijn, bieden zij niet allemaal dezelfde diensten aan en verschillen de specialisaties van bedrijf tot bedrijf. Het komt er dus op aan om voor jezelf een oplijsting te maken van de aspecten waarin een schoonmaakbedrijf voor jou moet voldoen.

Vergelijken
We stellen vast dat er binnen de sector van de schoonmaakbedrijven enorm veel verschillende tarieven gehanteerd worden. Uiteraard moet de te betalen prijs in verhouding staan tot de geleverde diensten. Onze raad is dan ook zowel de tarieven (makkelijk op te vragen middels een persoonlijke offerte) als de ervaringen van andere klanten (met enig opzoekwerk terug te vinden bij recensies of reviews op internet) met elkaar te gaan vergelijken.
Denk je een keuze te hebben gemaakt, teken dan zeker niet meteen een contract maar laat eerst het schoonmaakbedrijf “op proef” komen schoonmaken. Op die manier heb je nog steeds de mogelijkheid niet met dat bedrijf in zee te gaan of één en ander verder op papier te laten zetten qua vereisten.

Specialisaties
Wanneer je op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf voor een specifieke opdracht, verzeker je er dan zeker van dat het betreffende bedrijf inderdaad opgewassen is tegen de opdracht. Dit komt vooral voor bij industriële omgevingen die aan bepaalde eisen moeten voldoen of waar speciale behandelingen voor vereist zijn. Indien een schoonmaakbedrijf inderdaad dit specialisme aanbiedt, zal dit zeker en vast op hun website of in hun folder vermeld staan. Hierin kunnen ze immers het verschil maken ten opzichte van de concurrentie. Onder specialismen verstaan we bijvoorbeeld het schoonmaken van zeer grote oppervlaktes, het schoonmaken van ruimtes die aan wettelijke vereisten moeten voldoen (bijvoorbeeld keukens waarvoor hygiënische normen wijn vastgelegd), het schoonmaken van delicate materialen…

Hoewel het inschakelen van een schoonmaakbedrijf op het eerste zicht een makkelijke klus lijkt, komt er toch één en ander bij kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.