Het voordeel van pvc vloeren

3 mei

PVC vloeren worden vaak vergeleken met vloeren van laminaat en parket. Ook PVC vloeren worden in strippen aangebracht en kunnen zowel gelijmd als zwevend gelegd worden. Maar PVC vloeren, gemaakt van polyvinylchloride en daarom ook wel vinyl genoemd, zijn beschikbaar in welhaast oneindig veel verschillende kleuren en patronen.
PVC vloeren worden vaak als goedkoper alternatief voor parket en laminaat genoemd, maar prijs is zeker niet het enige voordeel van een PVC vloer.

Duurzaam & Onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn dankzij het materieel waarvan ze gemaakt zijn een stuk duurzamer, het is deze bestendigheid tegenover slijtage die ervoor zorgde dat PVC vloeren aanvankelijk in drukgebruikte kantoren zo populair waren. Hoewel er voor elke situatie verschillende PVC vloeren zijn, is de duurzaamheid zeker een eigenschap die PVC vloeren van elke dikte hebben.
PVC vloeren zijn ook vochtbestendig, waardoor er geen risico is van kromtrekken en de vloer makkelijk in goede conditie te houden is. Het onderhoud van moderne PVC vloeren is simpel, stofzuigen en eventueel dweilen is voldoende.
Uiteindelijk zorgt de duurzaamheid van een PVC vloer ervoor dat deze ook langer meegaat, waardoor ook de duurzaamheid misschien toch nog extra prijsvoordeel op de langere termijn met zich meebrengt.

Comfortabeler

Een PVC vloer heeft twee eigenschappen die hem comfortabeler maken dan de alternatieven. Ten eerste dempen PVC vloeren geluid beter en dat is niet alleen een voordeel is voor de buren, maar kan dat ook zijn voor iedereen die laat thuis komt en voor diegenen die dan al slapen.
Ten tweede nemen PVC vloeren sneller de omgevingstemperatuur aan dan andere vloeren. Dit heeft als direct voordeel dat PVC vloeren niet zo koud aanvoelen als andere vloeren, maar indirect betekent dit ook dat het energiezuiniger is bij vloerverwarming. Omdat er zo weinig warmte verloren gaat bij een PVC vloer is de vloerverwarming een stuk efficiƫnter en dat is goed voor het milieu en dus, uiteindelijk toch ook weer, voor de portemonnee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.