Houten vloeren: een leven in stijl

29 mrt

De unieke uitstraling van een houten vloer

Met een houten vloer kies je voor leven. Het leven van het hout dat jouw huis zo’n eigen sfeer geeft en het aangename leven voor jou. Want een houten vloer heeft veel uitstraling en wordt alleen maar mooier als erop geleefd wordt.

Wanneer je kiest voor een houten vloer, kies je voor een tijdloze vloer waar je jarenlang plezier van hebt. En met de juiste onderhoudsmiddelen is het onderhoud eigenlijk geen moeite.

 

Verschillende houten vloeren

Een houten vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten hout.

Het meest wordt eikenhout gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor notenhout, grenen, essen, esdoorn, teak en merbau. Ieder houtsoort heeft zo z’n eigen uitstraling.

Een eikenhouten parketvloer kan variëren in lengte. De vloer bestaat uit kleine plankjes die zo gelegd wordt dat ze samen één geheel vormen. Dit kan in verschillende patronen zoals bijvoorbeeld het bekende, stijlvolle visgraat. Een parketvloer kan zwevend gelegd worden.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een massief houten vloer. Deze vloer bestaat uit bredere, massief houten planken. Deze vloer heeft een bijzonder lange levensduur.

Deze planken kunnen iedere keer weer opnieuw geschuurd worden en als je deze weer goed in de olie of lak zet, ziet de vloer er weer als nieuw uit. Ook een massief houten vloer kan, net als andere houten vloeren, zweven gelegd worden.

 

Het eenvoudig leggen van een houten vloer

Het zelf leggen van een houten vloer is minder moeilijk dan vaak gedacht wordt. De meest bekende manieren om een houten vloer te leggen zijn ‘zwevend leggen’ en ‘verlijmen’.

Een houten vloer zwevend leggen heeft natuurlijk als grote voordeel dat deze makkelijk weg te halen is als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Houten vloeren die voorzien zijn van een klikverbinding kun je zonder plintveren of lijm leggen. Deze manier van leggen is heel eenvoudig en kan ook weer eenvoudig worden weggehaald.

De tweede mogelijkheid is om de houten vloer te ‘verlijmen’. Een verlijmde vloer ligt over het algemeen rechter en strakker en werkt minder. Helaas kun je deze vloer er niet makkelijk uithalen en zal deze dus blijven zitten bij een eventuele verhuizing.

 

 

Advies en onderhoud

Omdat houten vloeren verschillen in eigenschappen en uitstraling, is het belangrijk je goed te verdiepen in het onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig stof te zuigen. Hierdoor voorkomt u dat korreltjes zand krassen en kale plekken veroorzaken. Daarnaast is het natuurlijk hygiënisch om de vloer een keer in de week te dweilen.

Creon Vloeren heeft experts in huis om je te adviseren bij de keuze van jouw perfecte vloer. Je kunt een afspraak maken in de showroom zodat je meteen alle voorbeelden kunt zien en alle vragen kunt laten beantwoorden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.