Inzaaien van gras

11 mrt

Kies je voor natuurlijk gras en dus geen kunstgras? Dan kun je het gazon op twee manieren aanleggen. Je kunt het gras inzaaien of graszoden aanleggen. Het inzaaien van gras heeft als groot nadeel dat je lange tijd moet wachten tot je er op kunt lopen. Vaak 6 tot 8 weken. Wil je niet wachten en het gras direct kunnen ‘gebruiken’? Dan zijn graszoden absoluut aan te raden. Nadeel is wel dat het iets duurder is, maar je krijgt er direct wel een mooie mat voor terug. Een ander belangrijk voordeel is dat het leggen van een graszode niet moeilijk is.

Het inzaaien van gras
Heb je besloten om te kiezen voor de goedkoopste optie en dus het inzaaien van gras? Dan is het zaak om ten eerste te zorgen voor een ondergrond die egaal is en vol voedingstoffen. Zo is de kans het grootst op het krijgen van een prachtige biljartlaken. Bij het inzaaien van het gras kun je rekening houden met ongeveer 1 kilo zaad voor 45 m2. Bij het zaaien kun je de bovenste laag van het gazon goed losharken voordat je gaat zaaien. Daarna kun je de zaden gaan zaaien.

Om voor extra stevigheid te zorgen kun je de randen van het gazon het beste wat dikker inzaaien. Na het zaaien kun je de zaden voorzichtig in de bovenlag harken. Met een roller kun je de bovenste laag vervolgens goed vlak maken. Daarna kun je de ingezaaide grond nat maken. Om te voorkomen dat de zaden wegstromen is het een zachte waterstraal van belang bij het nat maken. Vervolgens dien je in de dagen die volgen de grond met regelmaat te sproeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.