Je eikenhouten vloer opknappen

4 okt

Je eikenhouten vloer opknappen

Is de tijd nu echt gekomen om je eikenhouten vloer op te knappen? Je eikenhouten vloer opknappen is heel erg goed mogelijk en als je het zelf doet, hoeft dit absoluut niet duur te zijn. Je vloer opknappen is zeker de moeite waard en je krijgt er uiteindelijk een bijna gloednieuwe vloer voor terug. Het is bijzonder veel werk dus er wordt vaak aangeraden er een professional bij te halen maar zelf kan je het ook doen.

Als je echt een besluit hebt genomen om je eikenhouten vloer op te knappen kan je er een expert bij halen. Een vloerenvakman zal gratis bij je thuis komen om te kijken hoe de vloer er bij staat, en wat nou precies de mogelijkheden zijn voor je vloer. Hij zal ook controleren of hij zwakke plekken in de vloer kan vinden om een indicatie te krijgen hoe het met de vloerbalken zelf gesteld is. Na de ontmoeting zal je een offerte krijgen met alle kosten die hij kwijt denkt te zijn.

 Eikenhouten vloer opknappen
Uw vloer opknappen, dit kunt u ook zelf doen!

Schuren en renoveren

Allereerst zal de vloer goed afgeschuurd moeten worden, na verloop van tijd slijt de lak of olie laag behoorlijk af en om dit helemaal opnieuw aan te brengen zullen alle resten er afgeschuurd moeten worden. Dit wordt in eerste instantie gedaan met zware bandschuurmachines met een grove korrel. Hierna moet de vloer met een lichtere korrel behandeld worden om een zo’n zacht en glad mogelijk oppervlak te krijgen. Hierna kan de vloer opnieuw gelakt of worden of in de olie worden gezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.