Kleed woonkamer

7 feb
Een vloerkleed in de woonkamer
Indien de inrichting van een woonkamer wat koel aandoet, kun je overgaan tot het leggen van een vloerkleed. Een vloerkleed brengt warmte en knusheid in huis. Je hebt vloerkleden in alle soorten, kleuren, dessins en maten. Omdat de keus zo groot is, zal er altijd wel een bijzijn die aan je verachtingen zal voldoen.

Het uitzoeken van een vloerkleed
Op de eerste plaats moet je de grootte weten van het vloekleed. Heb je een bank en salontafel kan je het vloerkleed zodanig kiezen dat hij gedeeltelijk onder de bank zal verdwijnen. Op deze manier kan je van twee losse meubelstukken in huis een geheel maken.
Het is mooi om aan beide zijden van een eethoek het tapijt ongeveer 60 cm uit te laten steken. Je moet namelijk met je stoelen kunnen schuiven.

Soorten vloerkleden
Voor een modern interieur kun je een vloerkleed kiezen met strakke lijnen. Je moet daarbij kijken naar je interieur. Kies een vloerkleed in dezelfde stijl. Ook een contrast met het kleed kan een mooie combinatie zijn. Je zou kunnen kiezen voor een hoog- of laagpolig tapijt.

Kleed woonkamer
Een kleed in de woonkamer veranderd de uitstraling van de woonkamer. Bekijk goed welk kleed het beste bij het interieur past.

Een hoogpolig tapijt heeft het voordeel dat het warm aandoet. Kinderen, als die er zijn, spelen er graag op. Het doet lekker warm aan. Toch heeft een hoogpolig tapijt het nadeel dat er veel vuil in kan dringen. Wordt er een vloeistof op gemorst, is het veel moeilijker schoon te maken dan een laagpolig tapijt. Bij een laagpolig tapijt zal gemorste vloeistof niet zo snel in het kleed dringen. Indien erop wordt gemorst met een vloeistof is het belangrijk dat je direct aan het werk gaat om de vloeistof te verwijderen. Ga niet wrijven. Leg een absorberende doek op de vloeistof. Druk hem zachtjes aan.

Bezichtigen
Indien je in een vooraanstaande winkel een vloerkleed wilt aanschaffen dan is het mogelijk dat ze met een aantal kleden langskomen. Deze worden dan in de kamer gelegd. Dan zie je pas het effect van het vloerkleed. Je kiest dan het vloerkleed uit dat je wilt hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.