Onderhoud houten vloeren

25 jul

Een houten vloer is een prachtig element van je kamer, deze wil je natuurlijk in de beste staat houden. Onderhoud hiervan is van groot belang om je houten vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Wat kun je het beste doen om je houten vloer in topconditie te houden en wat zijn de beste trucs voor het beste onderhoud? Hier zijn een aantal tips voor het onderhoud van een houten vloer.

Stof en vuil vrijhouden

Zorg ervoor dat je vloer schoon blijft en dat er geen vuil in het hout kan gaan zitten. Zorg er dus voor dat de vloer regelmatig gestofzuigd of gebezemd word. Er bestaan ook synthetische vloerdoeken die het stof eenvoudig oppakken en zorgen voor een optimaal resultaat.

Onderhoud houten vloeren
Het is belangrijk zand en vuil goed te verwijderen van de vloer. Dit helpt bij het onderhoud van de houten vloer.

Dweilen

Water kan je houten vloer goed doen uitdrogen, dus alhoewel het een belangrijk element is om je vloer schoon te houden is dweilen goed om zo droog mogelijk te doen. Zorg dat je een dweil hebt die makkelijk uit te wringen is zodat je niet al te nat dweilt. Zorg daarnaast ook dat je met een goed schoonmaakproduct dweilt. Een product dat speciaal voor houten vloeren ontwikkelt is.

Olie en was

Daarnaast is het van groot belang om minstens 1 à 2 keer per jaar de vloer in de was te zetten of met olie behandelt. Hout is een natuurlijk product dat verzorging nodig heeft. Door olie of was voedt je als het waren de vloer en zorg je dat het hout niet uitdroogt.

Een houten vloer is prachtig, maar vergt ook de nodige aandacht, verzorging en onderhoud. Zorg ervoor dat je altijd producten gebruikt die speciaal voor hout zijn ontwikkelt om uitdroging en vlekken tegen te gaan. Houdt de vloer schoon en zet het hem eens in de was of olie voor een optimaal resultaat. Zo gaat je vloer het langst mee en heb je er het meeste plezier van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.