Onderhoud PVC vloer

28 feb

Met een PVC vloer kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt kiezen voor een vloer die eruit ziet als echt hout, maar het kan er ook uitzien als een echte tegelvloer. Daarnaast is er nog een betonlook of je kunt kiezen voor een simpele effen kleur. Met een PVC vloer kun je dus precies de sfeer kiezen die bij jou past. Maar hoe zit het met het onderhoud van zo’n vloer? Nou, dat is eigenlijk vrij simpel. Als je de onderstaande tips opvolgt, dan zul je jarenlang kunnen genieten van je vloer, zonder dat er groot onderhoud nodig is.

Verwijder en voorkom los vuil

Regelmatig stofzuigen is natuurlijk bij elke vloer van belang. Maar er zijn meer manieren om de vloer zo schoon mogelijk te houden. Zorg bijvoorbeeld voor een schoonloopmat bij alle buitendeuren. Zo verwijder je het grootste vuil onder je schoenen en voorkom je dat je dat vuil mee naar binnen neemt.

Dweilen

Af en toe dweilen zorgt ervoor dat de vloer mooi blijft en langer mee gaat. Gebruik lauwwarm water en zorg ervoor dat je middelen gebruikt die bedoelt zijn voor een PVC vloer. Dan weet je zeker dat het product geen schade aan de vloer brengt. Dweil ook gemorste producten zo snel mogelijk op, zodat deze geen vlekken kunnen achterlaten.

Voorkom krassen

Voorkom dat er krassen op de vloer komen, door alle meubels te voorzien van viltjes onder de poten. Vervang deze op tijd wanneer ze bijna versleten zijn. Bekijk ook af en toe eens de stofzuigermond. De borstels raken na verloop van tijd versleten en kunnen dan krassen veroorzaken.

Een PVC vloer heeft verder geen speciale behandelingen nodig. Al met al is het dus een zeer onderhoudsarme vloer die met een paar simpele schoonmaakwerkzaamheden jarenlang mooi blijft. Groot onderhoud is dan zelden nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.