Op zoek naar houten vloeren?

4 jun

Stel u gaat verhuizen en bent al enige tijd opzoek naar houten vloeren. Dan wilt u hiervoor wel goed ingelezen zijn voordat u deze aanschaft. Bent u überhaupt wel opzoek naar een houten vloer of gaat u toch liever voor tapijt? Dit zijn punten waar u van te voren goed over na moeten denken. Het moet natuurlijk ook bij uw woning passen en u wilt achteraf geen spijt hebben nadat de houten vloer of tapijt gelegd is. In dit artikel gaan wij dieper in op verschillende soorten houten vloeren die er zijn. Daarnaast bespreken we wat de totale kosten zijn die u kunt verwacht bij aanschaf van een houten vloer.

Verschillende soorten houten vloeren

Van te voren moet u weten dat er heel wat verschillende soorten houten vloeren zijn waar u uit kunt kiezen. De meeste lijken erg op elkaar maar zijn toch best verschillend. Houten vloeren waar u onder andere uit kunt kiezen zijn: Visgraat vloeren, Parket vloeren, Lamelparket en Hongaarse Puntvloer. Al deze vloeren hebben zo hun eigen eigenschappen. De een is wat donkerder dan de ander, de ander juist weer wat lichter. Houten vloeren zijn in ontzettend veel verschillende variaties verkrijgbaar, dat u echt alles zult moeten vergelijken om te zien wat het best bij uw woning past.

houten vloeren
houten vloeren

Wat zijn de totale kosten?

De totale kosten van een houten vloer zijn uiteraard afhankelijk van welke soort vloer u kiest. Daarnaast betaald u natuurlijk meer als u meer vierkante meter nodig heeft. Het is dan ook moeilijk om een gemiddelde prijs vast te stellen, maar u moet hierbij denken aan rond de €28 per vierkante meter. Koop dus niet meteen een houten vloer als deze u bevalt maar vergelijk goed de prijzen met andere aanbieders van houten vloeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.