PVC vloer

27 jul

Steeds vaker wordt er gekozen voor een PVC vloer in huis. De PVC vloer is de ideale vloer die je woning een fantastische uitstraling geeft. Het materiaal is duurzaam, eenvoudig in onderhoud, sterk en bovendien stil en tegelijkertijd stabiel. PVC heeft als bijkomend voordeel dat het geluiddempend werkt en is prima geschikt in combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming.

 

De PVC Vloer is niet van echt hout te onderscheiden

 

De houtvrije parketvloeren zijn niet van echt parket te onderscheiden ook al zijn ze gemaakt van meerdere lagen PVC. Het is een prima alternatief voor zowel parket, laminaat of natuursteen en zeer geschikt voor kamers en ruimtes waar je graag een hoge kwaliteit vloerbedekking wilt hebben. PVC vloeren hebben een aantal interessante voordelen ten opzichte van andere types vloer:

  • Een PVC vloer is vochtbestendig,
  • De vloer heeft een voelbare houtstructuur,
  • Je hebt weinig contactgeluid,
  • Gemaakt van duurzaam materiaal,
  • Vrij makkelijk te leggen ook als je een vloer hebt waar vloerverwarming in zit,
  • PVC vloeren zijn reuze eenvoudig in onderhoud.

 

Het leggen van een PVC vloer

 

PVC Vloeren zijn in twee soorten verkrijgbaar. De gluedown / dryback variant wordt op een vlakke vloer vastgelijmd. Een vloer laten lijmen laat je het beste door een vakman doen omdat deze veel weet over ondervloeren. Daarnaast is het uniclick systeem bijzonder populair. Dit werkt in feite net als parket en laminaat door het in elkaar te klikken, zonder dat het gelijmd hoeft te worden. Je kunt deze vorm zelf leggen.

Net als bij iedere andere vloer kun je het leggen van een PVC vloer uitbesteden aan professionele bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Vraag meerdere offertes op en kies daar uit de voor jou meest gunstigste prijs en voorwaarden. Als je de vloer laat leggen hoef je jezelf geen zorgen te maken of je het goed doet, daar zorgt de vakman voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.