Steigerhout is trendy en zeer gebruiksvriendelijk

23 okt

Meer en meer meubelen en andere gebruiksvoorwerpen worden gemaakt van steigerhout. Hoe komt het dat dit zo’n succes heeft? Waar vind je dit hout? Hoe ga je het verwerken?

Wanneer spreken we van steigerhout?

Steigerhout is oorspronkelijk het hout dat gebruikt wordt om op bouwwerven steigers te maken. Na de opruiming van de steigers blijft er hout over dat niet meer voor een volgende steiger kan dienen. Dat bleef vroeger achter op de werf. Tegenwoordig wordt dit gerecupereerd en tot andere dingen verwerkt. Ondertussen is ook hout van palletten heel erg gevraagd, en wordt dit ook vaak in één adem met steigerhout vernoemd.

Waar kan je steigerhout vinden?

Er zijn heel wat handelaars in steigerhout. Er zit weinig verschil op hun prijzen. Afhankelijk van de hoeveelheid, de grootte, enzovoort… kan je misschien wel op de prijs afdingen. Ook palletten worden verkocht. Europalletten zijn duurder dan andere, en daarom niet beter van kwaliteit. Daarnaast kan je ook via vrienden, familie of kennissen navraag doen of zij geen hout weten liggen. In vele gevallen krijg je tips om gratis hout te bekomen. Dat maakt jouw hele ontwerp natuurlijk nog leuker!

De verwerking van steigerhout

Steigerhout is op zich al bewerkt tegen ongedierte en vaak ook tegen vocht. Daardoor is er in de meeste gevallen niet veel werk aan om er andere zaken van te maken. Spijkers uithalen, op maat zagen, en ja kan aan de slag. Je kan er meubels van maken, zowel voor buiten als voor binnen. Je kan er hele wanden mee maken, bijvoorbeeld achter het hoofdeinde van je bed. Met wat overschotjes kan je bloembakken, bijzettafeltjes en andere kleinigheden in mekaar steken. Denk maar aan een zelfgemaakte kerstboom, of kleine meubeltjes voor de kinderen. Met een laagje verf, lichte vernis of patiné blijft het uitzicht ruw en toch modern.

Steigerhout is trendy, gemakkelijk en goedkoop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.