Tips voor je over gaat op het aanschaffen van een dakkapel

25 sep

Een groeiend gezin, de noodzaak van een werkkamer aan huis of een plek om thuis te sporten. Allemaal redenen om eindelijk die dakkapel te kopen. Geen verhuiswagen voor de deur, maar wel een ruimere woonomgeving waar je al vertrouwd mee bent. Om dat plaatje te realiseren, jaag je jezelf op kosten. Lang niet iedereen kan die centen ophoesten. Pluis daarom zorgvuldig uit hoeveel zoiets kost. Anders vergaat het lachen je bij het zien van de rekening. De dakkapel kosten zijn niet mis, daarom dien je goed uit te pluizen voor je een goede keuze maakt.

Offertes vraag je gratis aan. Niet alleen om de dakkapellen te vergelijken, maar ook om de prijzen kritisch tegen elkaar af te wegen. Slik niet alles voor zoete koek. Hoe normaal zijn de prijzen die je voorbij zit komen? Gemiddeld kost een dakkapel rond de 4000 euro. Daar schiet je alleen iets mee op als je weet wat je er voor krijgt. Een piramide biedt uitkomst. De houten dakkapel is vanaf 3000 euro van jou. Tel daar 750 euro extra bij op als je voor kunststof of prefab kiest. Prefab houdt in dat het product in de fabriek in elkaar wordt gezet. Dakkapellen van polyester, een harde kunststof, spannen de kroon in ‘onze piramide’. Die krijg je in bezit vanaf een slordige 4250 euro.

Niet alleen de kosten van de dakkapel maken uit voor welke soort je kiest. Juist die verhouding tussen prijs en kwaliteit geeft de doorslag. De polyester prefab is niet voor niets het meest geplaatst in ons land. Hij schijnt goed te isoleren en om weinig onderhoud te vragen. We nemen tegenwoordig geen genoegen meer met een smalle dakkapel. Steeds meer mensen leggen honderden euro’s extra neer om hun aanbouwing breder te maken. Ze willen de verkoopwaarde van hun huis laten stijgen en/of meer licht in huis. Dat laatste gaat alleen op als je de dakkapel aan de goede kant van je huis laat bouwen. Informeer dus eerst of je dan bijvoorbeeld nog wel genoeg zonlicht in de tuin krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.