Verbouwing aan het Reeland

24 jul

In een woning aan het Reeland in Dordrecht moest de eerste verdieping verbouwd worden voor kamerverhuur.
De indeling van de bovenwoning bestond uit een overloop met cv, een badkamer en een grote kamer van 8 meter diep met aan een kant openslaande deuren naar het balkon.

De plafonds waren nog van zachtboard, in verband met de veiligheidseisen werden deze ook aangepakt.
Zaken als brandblusapparatuur, brandvertragende deuren, rookmelders en vluchtwegen werden in het verbouwingsplan opgenomen. De grote kamer werd in 2 compacte kamers omgetoverd, waarbij voor de achterkamer een kozijn en een deur geplaatst dienden te worden. De badkamer kon intact blijven en op de overloop stond een kleine keuken gepland. Het leidingwerk voor water en afvoer kon van de badkamer of via de cv komen, de vloer moest er in ieder geval uit. Ook de afzuiging werd geregeld via een flexibele afvoerpijp.

Tijdens de verbouwing in Dordrecht konden toekomstige huurders alvast een kijkje nemen, bij eventuele belangstelling konden ze hun wensen aangeven. Gipsplaten zijn brandvertragend dus de boardplafonds werden hierdoor vervangen. Voor ondergrond van wandtegels zijn de platen ook wel geschikt , in de keuken is dit materiaal ook gebruikt. De keuken was vrijwel in een dag klaar, de meeste tijd van deze verbouwing is in de afwerking gaan zitten. Door tijdgebrek hebben we op de keukenvloer marmoleum gelegd, dit is goed schoon te houden en makkelijk te leggen. De aannemer in Dordrecht heeft hier ons goed bij geholpen.

De verhuur verliep voorspoedig na deze verbouwing, klanten happen wel toe als alles er piekfijn en nog ongebruikt uitziet. De kamers hebben een eigen opgang net als de benedenwoning. Een groot voordeel van deze verbouwing is de hogere huuropbrengst, de som van de delen is vaak meer dan enkel de grote kamer verhuren. Een geslaagde verbouwing in Dordrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.