Vereisten laminaat in de woonkamer

29 nov
Vereisten van laminaat voor de woonkamer

We maken tegenwoordig in huis vaak gebruik van laminaat. Dat is vooral in de plaats gekomen van houten vloerplanken. Deze vonden de mensen te duur en toch wilde men graag een vloer hebben met het uiterlijk van hout. Omdat men ook een vloer met laminaat vaak nog te koud aandoet worden er nog vloerkleden overgelegd. De eisen die tegenwoordig aan laminaat vloeren worden gesteld zijn vrij hoog.

Vereisten laminaat in de woonkamer
De eisen voor een laminaatvloer worden steeds hoger. Het heeft dezelfde uitstraling van hout en geeft je woonkamer de gewenste uitstraling.

De opbouw
Het laminaat is een composietmateriaal. Het heeft een uitstraling van hout. Over het algemeen zal het laminaat dat gekocht wordt, om in een huiskamer te gebruiken, uit vier lagen zijn samengesteld. De onderste laag is over het algemeen van kunststof vervaardigd. Meestal is dat melanine. Daarop zit dan een drager. De drager is normaal High-Density Fibreboard. Over deze laag wordt dan het bedrukt papier aangebracht, wat de uitstraling van hout heeft. Tenslotte komt hierover dan de toplaag. De dikte en de sterkte van de toplaag bepaalt over het algemeen de strekte van het laminaat. Hoe beter de toplaag, hoe minder krassen erop kunnen komen. Dat is van groot belang om in een woonkamer te gebruiken waar kinderen of dieren zijn. Voor een extra sterkte wordt er een dikke toplaag op aangebracht zodat het geheel krasvrij wordt. Dat wordt vooral op die plaatsen gedaan waar het ontstaan van krassen groot zou zijn.

Soorten
Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten laminaatvloeren. Het zijn er vier. Dat zijn de HPL ( High Pressured Laminate) de DPL ( Direct Pressed Laminate) de 9CPL Conius Pressed Laminate), hierbij is de toplaag dunner en de DLP Direct Laminate Printing. Bij deze laatste ontbreekt de papier laag. De dragerplaat wordt hierbij bedrukt.

Aanbrengen
Het leggen van een laminaatvloer is tegenwoordig zeer eenvoudig. Doordat het voorzien is van een kliksysteem kan het praktisch door iedereen worden gelegd. Je moet er wel voor zorgen dat je tussen de wanden en vloer ruimte houdt wat belangrijk is voor het uitzetten van de vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.