Vinyl vloer schoonmaken

25 aug
Een vloer van vinyl is een geschikte keuze om sfeer in een ruimte te brengen. Het materiaal is duurzaam, het functioneert als isolatielaag en is relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het is echter wel van groot belang dat je de vinyl vloer op de juiste manier schoonmaakt, zodat beschadigingen worden voorkomen en de vloer lang meegaat.

Vlekken voorkomen maakt een vinyl vloer schoonmaken makkelijker

Deze tips klinken misschien voor de hand liggend, maar in de praktijk blijkt vaak anders. Zorg voor een mat aan het begin van de vinyl vloer, zodat het vuil dat naar binnen wordt gelopen, wordt beperkt. Chemicaliƫn die onder andere in asfalt voorkomen, maken dat vinyl verkleurt. Wen jezelf ook aan om dagelijks met een zachte bezem of met de stofzuiger even door het huis te gaan. Op deze manier voorkom je dat het vuil in de vinyl vloer wordt gelopen en wordt beschadigd door bijvoorbeeld zand of andere soorten vuil met een schurende werking.

Je vinyl vloer schoonmaken als er toch vlekken zijn ontstaan

Zodra je een vlek ziet, verwijder deze dan meteen, zodat deze niet verder in de vloer kan intrekken. In de eerste instantie kun je warm water gebruiken om de vlek voorzichtig te verwijderen. Gebruik nooit heet water! Dit beschadigt de vloer. Mocht water alleen niet helpen, dan kun je zeep gebruiken. Wees er wel zeker van dat je het soort zeep gebruikt dat geschikt is voor vinyl vloeren. Er zijn producten te verkrijgen die geschikt zijn voor vinyl vloeren met wax of zonder wax. Kies het voor jouw vloer geschikte middel en vermijd standaard allesreinigers. Verder is het belangrijk dat je na het verwijderen van de vlek de vinyl vloer goed reinigt met schoon water, zodat er geen zeepresten achterblijven. Gebruik hierbij niet teveel water. Wanneer er water tussen de kieren komt, kan de lijm loslaten met als gevolg dat de vinyl vloer gaat krullen of los komt te zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.