Vinyl vloeren

9 jul

Veel voorkomende vloersoorten zijn vinyl vloeren. Beter bekend als zeil, een zachte kunststof vloerbedekking die wat goedkoper is, maar wel duurzaam. De vloer is makkelijk te onderhouden. Linoleum – en rubbervloeren hebben ongeveer dezelfde materiaaleigenschappen, maar verschillen net weer wat meer ten opzichte van een vinylvloer. In dit artikel wordt echter dieper op de vinylvloer ingegaan.

De voordelen van een vinyl vloer is dat ze de uitstraling hebben van laminaat. De vloer is interessant wanneer je in een appartement gaat wonen, waar laminaat verboden is vanwege mogelijk geluidsoverlast voor de onderburen. Daarnaast is de vloer een stuk goedkoper dan laminaat.

Vinyl is zeer makkelijk te onderhouden. Elke week stofzuigen, en een keer per maand even flink dweilen en hij is weer volledig schoon.

De vinylvloer bestaat uit zacht, geschuimd pvc met een slijtlaag van polyurethaan. Hoe dikker de schuimlaag, hoe geriefelijker je loopt. Echter betekent dit niet dat dit direct voor een hogere kwaliteit van de vloer zorgt.

Sterker: Wanneer de slijtlaag niet sterk en stevig genoeg is, zullen scherpe voorwerpen, bijvoorbeeld hakken sneller voor beschadigingen zorgen. Zorg er dus voor dat de toplaag sterk is, wanneer de vloer intensief gebruikt wordt. Kies voor een minder stevigere toplaag wanneer de vloer minder vaak gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer voor logees.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.