Voordelen klik-laminaat

28 mrt

De vele voordelen van kliklaminaat

Laminaat is in korte tijd tot één van de populairste vloerbedekkingen uitgegroeid. Deze populariteit is niet erg verrassend, laminaat combineert namelijk het stijlvolle uiterlijk van een houten vloer met de lage prijs, de hoge levensduur en het eenvoudige onderhoud van een kunststofvloer. Een vloer van kliklaminaat is bovendien zeer eenvoudig aan te leggen, zodat je dit met weinig moeite zelf kunt doen. Laminaat kopen voor het leggen van je vloer is in veel gevallen dan ook een slimme keuze. Het is dan ook niet gek dat laminaat de populairste vloer is in Nederland.

Kliklaminaat is goedkoop

Eén van de belangrijkste voordelen van kliklaminaat is de lage prijs. Doordat laminaat niet van echt hout is gemaakt maar van kunststof, liggen de productiekosten vele malen lager. Hierdoor kost een laminaatvloer slechts een fractie van de prijs van een houten vloer. Bovendien is laminaat sterk en duurzaam, zodat een laminaatvloer bestendig is tegen krassen, viezigheid en ander dagelijks ongemak. Hierdoor kent kliklaminaat een hoge levensduur, zodat deze vloerbedekking ook op de lange termijn een voordelige keuze is.

Voordelen klik-laminaat
Klik-laminaat heeft vele voordelen. Een groot voordeel is dat het erg gemakkelijk te leggen is.

Kliklaminaat is eenvoudig aan te leggen

Niet alleen de aankoop, maar ook het leggen van laminaat is opvallend goedkoop. Indien wordt gekozen voor kliklaminaat, is meestal zelfs in het geheel geen hulp van een professional nodig. Na het aanbrengen van de ondervloer, kun je al beginnen met het leggen van de lamellen. Afgezien van enig zaagwerk om de lamellen op maat te krijgen, is het slechts een kwestie van de lamellen eenvoudig en snel in elkaar klikken. Een kliklaminaatvloer is bovendien eenvoudig schoon te houden en vraagt nauwelijks om onderhoud. Met kliklaminaat spaar je zodoende niet alleen geld uit, maar ook tijd.

Kliklaminaat kan elke look krijgen

Kliklaminaat wordt doorgaans het klassieke uiterlijk van een houten vloer meegegeven. In dit geval wordt een patroon van de gewenste houtsoort op de bovenste laag van het laminaat geprint. Deze print wordt vervolgens afgedekt met een beschermlaag. Hoewel het gebruikelijk is dat voor een bepaald houtpatroon wordt gekozen, is elk denkbaar dessin mogelijk. Zo kan met laminaat bijvoorbeeld ook een stenen vloer worden nagemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.