Voorkom fouten met de vloer!

14 mei

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf een gietvloer te leggen. Het is tegenwoordig geen hogere wiskunde meer en veel mensen keren zich tot het internet om de juiste informatie en handleidingen te vinden. De basis van een gietvloer is het materiaal dat bekend staat als giethars, wat bij een gemiddelde bouwmarkt te krijgen is. Kortom, voor iedereen is het betrekkelijk haalbaar om zelf een gietvloer te leggen maar toch blijven mensen fouten maken waardoor de gietvloer onherroepelijk beschadigd raakt. Wees daarom uw eigen fouten voor en schakel altijd een specialist in. Zo voorkomt u beschadigingen en bent u altijd zeker van een strakke, mooi gelegde gietvloer. Mochten de extra kosten u tegenstaan, denk dan eens aan de extra kosten die het zal opleveren wanneer uw gietvloer beschadigd raakt tijdens het doe-het-zelven.

Wat kunt u zelf doen

Om te beginnen is een schone ondergrond van groot belang, gelukkig kunt u op dit gebied een hoop zelf doen, dit scheelt u uiteindelijk ook flink in de kosten. Het kleinste beetje vuil kan blaasvorming doen ontstaan. Dit is een naar fenomeen wat wordt veroorzaakt door een niet goed schoon gemaakte ondergrond en zorgt ervoor dat er kleine luchtblaasjes ontstaan in de gietvloer. Dit geeft een lelijk aangezicht, alsof het niet goed is afgewerkt, en kan alleen herstelt worden door de gietvloer opnieuw te leggen.

Schakel een specialist in

Een ander ding waar u op moet letten is het type ondergrond. Wanneer het namelijk een cementondergrond betreft behoort deze minimaal 28 dagen oud te zijn. Het vochtpercentage op een diepte van 20 millimeter mag niet hoger zijn dan 3% wanneer de gietvloer wordt aangebracht. Dit vochtpercentage kan perfect gemeten worden door Gietvloer Den Haag, uw gietvloer specialist. Wees slim, calculeer vooruit en bedenk dat uw gietvloer enkel en alleen strak en mooi gelegd kan worden door een specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.