Woonkamer inrichten met een winterse sfeer.

17 jan

De feestdagen zijn weer voorbij. De kerstboom is weer opgeruimd en alle glitter en kerstversiering is weer netjes opgeborgen. Vaak voelt het huis dan een beetje leeg aan. Wij geven u graag wat tips om uw woonkamer inrichten makkelijker te maken. U hoeft geen interieurstylist te zijn om uw woonkamer een gezellige een winterse sfeer te geven. Daarbij zijn dit tips die met weinig kosten zijn te verwezenlijken. Zo kan iedereen zijn huiskamer winterproof maken!

4 tips voor een winterse woonkamerinrichting

Tip 1: Kussens en plaids
Kleed uw woonkamer gezellig aan met kussentjes en plaids. Door wat verschillende designs en kleuren te kiezen creëer je een gezellige knusse sfeer. Volg uw gevoel met het maken van een keuze voor de kussentjes en u bent een ware interieurstylist. U kunt het niet verkeerd doen omdat mix & match helemaal hip is! Leg een plaid over de leuning van de bank. Het plaid is natuurlijk ook heerlijk om lekker onder te kruipen als je lekker op de bank zit.

Tip 2: Kaarsen
Door een aantal verschillende kaarsen bij elkaar te zetten in dezelfde kleur word het een speels effect. Zet de kaarsen op een dienblad of schaal en leg hier wat passende winterdecoratie tussen. Er zijn ook diverse winterse geurkaarsen. Zo heb je ook nog een heerlijke wintergeur in huis en de perfecte sfeerverlichting voor in de winterse avonden.

Tip 3: Vloerkleed
Er is niets fijner dan een heerlijk zacht vloerkleed dat tussen je tenen kriebelt. Vloerkleden zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Zo is er voor iedere huiskamer een perfect vloerkleed. Zorg altijd dat de kleuren goed matchen met de rest van het interieur en belangrijk, met de vloer. Let ook op dat je de juiste maat vloerkleed hebt. Een te groot vloerkleed kan er voor zorgen dat je woonkamer kleiner lijkt. En in de zomer kan je deze ook weer gemakkelijk opruimen. Ideaal voor het creëren van een winterse sfeer.

Tip 4: Schilderij
We zijn al een eind op weg met de woonkamer inrichten. Deze tip is er een waar niet iedereen gelijk aan denkt. Met een schilderij kan je makkelijk een bepaalde sfeer creëren. Waarom zou je dan niet in de winter een ander schilderij ophangen dan in de zomer? Zo kan je in de winter kiezen voor winterse taferelen terwijl je in de zomer juist kunt kiezen voor een schilderij met frisse kleuren.

Pas deze tips toe bij uw woonkamer inrichten en u zult zien dat er een echte interieurstylist in u schuilt!

Geschreven door Sandra van woonkamerinrichten.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.