Je vloer, de bodem van jouw bestaan

26 jan

Oké, rustig maar, filosofischer dan de titel wordt dit artikel niet. Wel staan we uitgebreid stil bij de belang van een mooie en praktische vloer.

Hiermee maak of breek jij namelijk de ruimte waar die ligt – of komt te liggen. Zeker wanneer je kijkt naar hoe goed de ondergrond samengaat met de rest van je interieur. En misschien vormt het nu al een prachtig geheel maar is het gewoonweg tijd voor iets anders! In dat geval heb je opties nodig, het liefst zo veel mogelijk. En wie zijn wij nou om je die te weigeren?

Wees trouwens maar gerust, want er is een heleboel mogelijk. Zolang je maar weet wat je ongeveer wilt uitdragen, zijn de opties schier eindeloos. Welk materiaal je ook gebruikt, uiteindelijk profiteer jij van een interieur dat volledig naar jouw hand is gezet. Een geluiddempende vloer, eentje die verwarmd is of er juist heel mooi uitziet. Nee, waarom zelfs niet alledrie?

Hier heb je een aantal populaire opties.

Laminaat

Ja, wat verwacht je ook anders? Laminaat is in de meeste gevallen een samenstelling van verschillende soorten hout. De exacte mengeling bepaalt hoe licht of donker de planken zijn. Je hebt dan ook keuze uit een heel ruim aanbod op dit gebied. Licht, donker, egaal of juist contrastrijk, you name it! Voornamelijk visgraat laminaat is vanwege de aantrekkelijke vorm heel erg geliefd op dit moment. En op alle momenten hiervoor ook. Daarmee bedoelen we dat de populariteit al jaren niet aflatend is.

Laminaat is ook nog eens krasvrij en daarmee heel gemakkelijk in onderhoud!

Prachtige vloer
Prachtige vloer in woonkamer

Gietvloer

Sorry, zeiden we gemakkelijk in onderhoud? Dan moet je zeker een gietvloer hebben. DIt is een epoxy coating die vloeibaar is wanneer die over een waterpas bodem wordt uitgegoten. Uiteraard zal deze verharden en resulteren in een schitterende en strakke vloer, die in iedere gewenste kleurstelling besteld kan worden. Natuurlijk is zo’n laag wel vatbaar voor krassen en slijtplekken wanneer je er niet voorzichtig genoeg mee omspringt. Dat los je simpel op door er nog een laag overheen te leggen.

Onderhoud en bescherming

Voorzichtigheid is zeker geboden wanneer er sprake is van hout. Dit natuurlijke materiaal kan immers krom trekken wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte waar het ligt te groot is. De oplossing is gelukkig simpel. Zorg er simpelweg voor dat de planken niet te dicht tegen elkaar en de muur aan liggen. Zo stel je de planken in staat om te werken, oftewel krimpen en uiteenzetten naargelang de temperatuur in de ruimte verandert. Ook watervaste soorten van laminaat zijn in omloop, die voorzien zijn van een vochtwerende coating of een zeer nauwsluitende groef.

En sowieso, bewerk je houten planken met speciale vloerolie. Dat is een coating die ervoor zorgt dat je vloer er extra lang als nieuw blijft uitzien, waardoor die een stuk duurzamer wordt. Zo geef jij je interieur heel eenvoudig een extra lang leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.