Alles wat je moet weten over gietvloeren

10 okt

Gietvloeren werden vroeger voornamelijk gebruikt in bijvoorbeeld sporthallen en in bedrijfsgebouwen. Tegenwoordig is dat echter wel even anders. Door de jaren heen hebben we dan ook met z’n allen kunnen vaststellen dat de gietvloer ook in een gewone, particuliere woning heel wat populairder is geworden. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk en ook gewoon erg hygiënisch is. Dat is echter niet alles. Daarnaast garandeert een gietvloer je namelijk ook een prima loopcomfort. Overweeg jij ook om een gietvloer te laten plaatsen in je woning, maar ben je daarvoor in eerste instantie nog op zoek naar wat extra informatie? Lees dan vooral snel verder! 

  • Welke verschillende soorten gietvloeren bestaan er allemaal? 

Het is zo dat er niet zomaar sprake is van één enkele gietvloer, integendeel. Op de markt zijn er dan ook verschillende soorten gietvloeren terug te vinden. Het betreft hier deze opties:

  • Een polyurethaan gietvloer;
  • Een epoxy gietvloer; 
  • Een troffelvloer; 
  • Een Mortex vloer; 
  • Een cementgebonden gietvloer;

Voor elk type van gietvloer geldt dat er bepaalde voor- en nadelen aan verbonden zijn. De bekendste gietvloeren die er bestaan zijn ongetwijfeld de polyurethaan en de epoxy vloeren. In het merendeel van de gevallen kan er dan ook worden vastgesteld dat mensen ervoor kiezen om van één van deze twee soorten gietvloeren gebruik te maken in hun woning. De keuze voor epoxy is in veel gevallen het populairst, maar dat heeft voornamelijk te maken met het prijskaartje. Van alle verschillende soorten gietvloeren op de markt is epoxy immers de voordeligste. Daardoor is ze in principe geschikt voor ieders budget. 

  • Hoeveel kosten gietvloeren precies? 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald kan er worden vastgesteld dat epoxy gietvloeren de meest voordelige opties zijn op de markt. Dit gezegd hebbende is het prijsverschil onderling nu ook niet zo bijzonder groot te noemen, integendeel. 

Belangrijk is vooral om er bij stil te blijven staan dat het aantal vierkante vierkante meter een grote invloed zal hebben op de uiteindelijke kostprijs die je per vierkante meter zal moeten betalen voor je gietvloer. Des te groter de oppervlakte, des te lager de prijs per vierkante meter zal komen te liggen. Enkele gemiddelde richtprijzen waar je voor de realisatie van een gietvloer rekening mee kan houden zijn in ieder geval de volgende: 

  • Gemiddeld 75 euro per vierkante meter bij een polyuretheen gietvloer; 
  • Gemiddeld 65 euro per vierkante meter bij een troffelvloer; 
  • Gemiddeld 60 euro per vierkante meter bij een epoxygietvloer; 

Bij het aangeven van de bovenstaande prijzen is rekening gehouden met een totale oppervlakte van zo’n 200 vierkante meter. Is er sprake van een (veel) kleinere oppervlakte? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de prijs al snel een behoorlijk stuk kan stijgen. Ben je dus met andere woorden van plan om in je woning in verschillende kamers gebruik te maken van een gietvloer? Dan is het altijd het interessantst om al die verschillende ruimtes in één keer onder handen te laten nemen. Alleen zo kan je rekenen op de voordeligste prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.