Een nieuwe gietvloer laat je altijd leggen door een expert!

24 jun

Een nog vrij onbekende manier om een vloer te leggen is om deze te gieten. Toch is de vloer steeds meer in populariteit aan het toenemen en dat komt door de vele voordelen die de vloer biedt. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij de vloer. Wat trekt mensen zo aan bij deze vloeren en wat zijn de voordelen?

Wat is een gietvloer?

Zoals we al kort aangaven, is een gietvloer dus een vloer die gegoten wordt. Er wordt een mengsel gemaakt van verschillende materialen die er voor zorgen dat het goed droogt en vervolgens een mooi, egaal effect afgeeft. Omdat de vloer gemengd moet worden door een gietvloer expert, kunnen alle RAL pigmenten toegevoegd worden aan het mengsel. Hierdoor kan er een vloer gemaakt worden die past bij elk interieur, maar ook bij elke smaak. Denk aan een egale vloer in een bepaalde kleur, of juist met een mooi effect. Bijvoorbeeld een betonvloer die goed past bij het industriƫle interieur. Een groot voordeel is dus dat de vloer verkrijgbaar is in zoveel verschillende kleuren en soorten, maar wat zij nog meer voordelen aan dit soort vloeren gelegd door een gietvloer expert?

gietvloer leggen
gietvloer leggen

Andere voordelen aan de vloer

Toch zitten er nog een hoop andere voordelen aan gietvloeren. Helemaal voor de mensen die graag hun huis spic-en-span willen houden. De vloer heeft namelijk geen naden. De vloer wordt in een geheel gelegd in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloer die in losse onderdelen gelegd wordt. Denk hierbij aan een parketvloer waarbij de planken om de beurt neergelegd worden of aan een tegelvloer waarbij elke tegel per stuk neergelegd moet worden. Hierdoor ontstaan er naden tussen de losse onderdelen. Tussen deze naden kan vuil blijven hangen en het maakt het ook nog eens vervelend om schoon te maken. De stofzuiger blijft hangen achter de naden en ook de dweil blijf haken wanneer je er over heen wilt gaan tijdens het schoonmaken. De gietvloer is een geheel dus er is geen sprake van naden. Dat maakt ook dat de vloer geschikt is voor alle kamers in het huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.