Een nieuwe vloer aanleggen: hoe kan dat makkelijk?

15 jun

De vloer binnen de ruimtes van uw woning heeft een grote invloed op de sfeer die hier heerst. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen laminaat of parket en een stenen of betonnen vloer. Een betonnen vloer geeft een kamer vaak een veel modernere uitstraling, terwijl een vloer met laminaat zorgt voor meer warmte. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type vloer het meest geschikt is voor uw kamers! In welke stijl heeft u bijvoorbeeld meubels gekocht? Hoe zien de muren van uw kamers eruit? Enzovoorts.

Het is mogelijk om zelf een vloer aan te leggen, zeker als het gaat om een laminaat- of parketvloer. Hier heeft u een aantal gereedschappen voor nodig.

Zorg voor een stabiele ondergrond

Om te beginnen is het gebruik van een werkbank sterk aan te raden bij het leggen van een vloer. Met een werkband heeft u een stabiele ondergrond, waarop u de laminaat- of parketplanken stevig neer kunt leggen. U kunt de werkbank hierbij combineren met een paar klemmen om de planken vast te zetten op de werkbank. Naast de werkbank heeft u voor het zagen van de planken een goede zaag nodig, die geschikt is voor het zagen van laminaat- en parketplanken. Niet iedere zaag is geschikt, let hier dus goed op bij de aankoop van een zaag!

Plinten op de vloer plakken

Wanneer vloer in uw kamers gelegd is, kunt u de vloer afwerken met plinten aan de zijkanten van de vloer. Vaak zit er aan het uiteinde van planken een kleine open ruimte, die opgevuld kunnen worden met een plint. Dit ziet er vaak een stuk mooier en verzorgder uit! Voor het knippen van houten plinten kunt u een zogenaamde plintenknipper gebruiken, waarbij vaak al een hoekmaat op het apparaat zelf zit. Dit maakt het heel eenvoudig om plinten in de juiste hoek te knippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.