Mogelijkheden met gietvloeren

19 mei

De gietvloer biedt een enorm breed scala aan mogelijkheden. Wellicht niet iets dat u had verwacht toen u de naam voor het eerst voorbij hoorde komen. Wat ook niet zo vreemd is, het is een betrekkelijk industriële naam die weinig aan de fantasie over laat. Daarnaast, een vloer die wordt ‘gegoten’ kan per definitie toch niet echt veel moois bieden? Daar zit u echter fout, want een gietvloer behoort wellicht tot de meest veelzijdige vloersoorten die er zijn. Van gymnastiekzalen tot kantoren en fabrieken, een gietvloer wordt zo breed toegepast dat het de afgelopen jaren een beetje aan onze aandacht is ontsnapt. Maar sinds enkele tijd is de gietvloer aan opmars in populariteit bezig en we kunnen het niet langer negeren.

Oorsprong in de industrie

De gietvloer komt van oorsprong uit de industriële wereld. Fabrieken lieten een gietvloer plaatsen waarna er in verschillende kleuren sectoren werden aangeduid in de hal om de werkzaamheden te versimpelen en veilig te laten verlopen. Dat is tevens een voordeel van gietvloeren, het is in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Daarom zien we in gymnastiekzalen ook zoveel kleuren door elkaar heen lopen, speelvelden aanduidend zonder ergens het egale karakter te verliezen. In uw woning kan een gietvloer ook de ideale keuze zijn. Ze zijn slijtagebestendig en weten door de jaren heen prachtig glanzend te blijven. Om dit voor elkaar te krijgen bent u bovendien niet veel tijd kwijt aan het schoonmaken, wel zo fijn als u flink heeft geïnvesteerd in een nieuwe vloeren, u kunt er nog vele jaren van genieten. Lees alle gietvloer tips om dit efficiënt te doen.

Voor moderne woningen

Voor de moderne look van vandaag bent u bij een gietvloer aan het juiste adres. U kunt ervoor kiezen de gietvloer zelf te leggen of een specialist zoals Gietvloer Breda in te huren, in beide gevallen zal uw woning er absoluut op vooruit gaan. U kunt ook voor een gietvloer betonlook kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een gietvloer die lijkt op een betonvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.