De beste vloeren voor in je slaapkamer

28 okt

Ga je je slaapkamer verbouwen? Dan moet je aan heel veel dingen denken. Je hebt natuurlijk nieuwe meubels nodig, zoals een goed bed en een praktische kledingkast. En hoe ga je de boel indelen? Welke kleuren worden de muren, of kies je voor een behang? Iets wat mensen vaak vergeten, is de vloer in de slaapkamer. Daarin zijn heel veel verschillende keuzes!

Slaapkamer vloeren

Keramisch parket: wel de lusten, niet de lasten

Een van de meest voorkomende vloeren in de slaapkamer, is het keramisch parket. Dit worden ook wel eens houtlook tegels genoemd. Deze tegels hebben namelijk de uitstraling en het gevoel van een houten vloer, maar behoeven bijna geen onderhoud. Deze tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden. Je hoeft je vloer niet te schuren en te lakken en je kunt er gewoon met een dweil en stofzuiger overheen; hoe makkelijk is dat! Keramisch parket houdt ook geen water vast, wat ideaal is als je bijvoorbeeld een wasbak in je slaapkamer hebt of als je slaapkamer grenst aan je badkamer. Zo hoef je niet bang te zijn dat je vloer bol gaat staan of beschadigt door het water.

Vloerbedekking: een warm gevoel

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vloerbedekking. Dit geeft een warm gevoel in de slaapkamer, niet alleen omdat het lekker warm is aan je voeten, maar ook omdat het een warme uitstraling heeft. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten, van laagpolig tot hoogpolig. Helaas heeft vloerbedekking ook nadelen. Laat je iets vloeibaars vallen, dan kan het lastig zijn om deze vlekken eruit te halen. Kruimels en ander vuil zijn dan weer wel makkelijk te verwijderen met de stofzuiger.

Vloerverwarming in je slaapkamer

‘s Ochtends je bed uitkomen is vooral in de winter natuurlijk erg lastig. Je moet de kou in. Dat kun je een stuk aangenamer maken als de vloer en de ruimte natuurlijk lekker warm is. Met je blote voeten op een warme vloer; heerlijk! Hiervoor kun je natuurlijk vloerverwarming aan laten leggen, maar dan moet dat wel samen kunnen gaan met je vloer. Sommige vloeren kunnen niet samen met vloerverwarming. Zo kun je bij een laminaat vloer rekenen op veel warmteverlies, net als wanneer je een niet-verlijmde houten vloer hebt. Keramisch parket en vloerbedekking kunnen daarentegen prima samen met vloerverwarming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.