Gietvloeren voor in de sportschool, 3 redenen

22 aug

Sporten: veel mensen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. De een beoefent het liefst een originele teamsport om gemotiveerd te blijven, de ander sport op eigen houtje en is wekelijks een aantal dagen in de sportschool te vinden. Zware gewichten, rennende mensen, grote apparaten. Logisch dat de vloer dan flink wat te verduren krijgt en dus vanzelfsprekend tegen een stootje moet kunnen. Steeds vaker zie je daarom dat er gebruik wordt gemaakt van een gietvloer in de sportschool of in fitness- en wellnesscentra. Maar waar komt deze trend vandaan? En wat zijn de voordelen van een gietvloer in de sportschool? We geven je 3 redenen waarom dit type vloer uiterst geschikt is voor fitnesscentra. Ben jij al overtuigd van de voordelen?

1. Een clean resultaat
Een clean resultaat, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen oogt een gietvloer strak, minimalistisch en schoon, ook biedt dit type vloer veel voordelen op het gebied van schoonmaak. Doordat een gietvloer bestaat uit één geheel, is deze gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden. Er zijn immers geen naden of hoekjes waarin vuil zich kan ophopen. En eerlijk is eerlijk: hygiëne is een uiterst belangrijk aspect in een sportschool!

2. Zacht en dempend
Je zou het misschien niet direct zeggen, maar een gietvloer is een relatief ‘zacht’ type vloer. Dit zorgt voor een goede demping, zeker wanneer men op de grond zijn oefeningen doet in plaats van op een apparaat. Let wel op: dit geldt niet voor ieder type gietvloer. De vloer die hiervoor het meest geschikt is, is een polyurethaan gietvloer, ook wel PU-vloer genoemd. Naast dat dit type een goede demping biedt, wat goed is voor bijvoorbeeld de knieën en gewrichten van sporters, is deze vloer nog eens geluiddempend. Ideaal voor in een ruimte waar flink wordt bewogen en gezweet!

3. Onderhoudsarm
‘Even’ het fitnessapparatuur verplaatsen omdat de vloer onderhoud nodig heeft? Dat kan een klus zijn waar je, afhankelijk van de grootte van je sportschool, meer dan een volledige dag mee bezig bent. Bij een gietvloer zul je hier niet gauw last van hebben. Door de slijtvaste topcoating van dit type vloer is deze ontzettend onderhoudsarm. Onze tip: bezuinig niet op het laten aanleggen van de topcoating! Deze houdt de vloer lang mooi en hierdoor bestaat het onderhoud voornamelijk uit stofzuigen en dweilen. That’s it! Slechts wanneer er hardnekkige vlekken te vinden zijn, kun je ervoor kiezen om deze te behandelen met een speciaal schoonmaakmiddel bestemd voor gietvloeren.

Onderhoudsarm, comfortabel, geluidsdempend, hygiënisch én daarnaast nog eens ontzettend stijlvol en modern. Wat heb je nog meer nodig in een sportschool?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.