De top 3 vloeren in huis

13 mrt

Wanneer je op zoek moet naar een vloer voor in huis, zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet de vloer er natuurlijk mooi uitzien en bij je woonstijl en smaak passen. Daarnaast is de prijs ook absoluut een belangrijk gegeven. Ten slotte moet de vloer natuurlijk tegen een stootje kunnen. Je moet er op kunnen leven. Met dit in het achterhoofd, hebben wij de top 3 vloeren voor in huis voor je op een rijtje gezet.

Laminaat

Laminaat is de meest gemaakte keuze. Het is een populaire optie omdat het er erg mooi uit ziet en goed betaalbaar is. Daarnaast is het leggen goed te doen. Zelfs wanneer je niet per se een echte klusser bent, kun je met wat uitleg prima zelf een laminaatvloer leggen.

Je hebt veel verschillende keuzes. Er zijn vloeren die vrijwel wit zijn, of juist erg donkerbruin. Je kunt daarnaast kiezen voor een duidelijke houtmotief of juist minder.

welke vloer kies ik?
welke vloer kies ik?

Gietvloeren

De gietvloer is een optie die steeds bekender wordt bij huishoudens. De gegoten substantie zorgt voor een strak en luxe effect. Het is naadloos en mede door deze eigenschap goed schoon te houden. Je kunt daarnaast kiezen voor een krasvrije coating, waardoor ook onderhoud nihil is.

De gietvloer is misschien een wat prijzigere keuze, maar zal zich in levensduur en onderhoud absoluut terugverdienen. Daarnaast zijn gietvloeren toepasbaar door het hele huis, waaronder de badkamer, waardoor je niet verder hoeft na te denken.

Parket

Parketvloeren lijken op laminaatvloeren, maar zijn een kwalitatievere en hoogwaardigere soort. Waar laminaat bestaat uit verschillende lagen, bestaat parket uit houten planken. Om het parket mooi te houden, is het belangrijk dit goed te onderhouden. Bij bovenstaande vloeren is onderhoud wellicht minder nodig, maar het resultaat van een mooie houten vloer mag er absoluut zijn.

Naast deze drie vloeren heb je natuurlijk meer opties, maar dit zijn in ieder geval de meest gekozen vloeren. Een stap verder dan parket is een echte houten vloer. Een redelijke aanschafprijs, veel onderhoud, maar absoluut een prachtig eindresultaat met klasse. Goedkopere varianten zijn vinyl en tapijt. Deze vloeren zien we eigenlijk alleen nog terug op slaapkamers.

Een keuze kunnen maken? Je kunt natuurlijk altijd nog wat meer over de vloeren opzoeken. Veel succes in jouw nieuwe huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.