Het leggen van een Vinyl vloer

21 jan

Vinyl vloeren worden steeds populairder in ons land. Vinyl kan in sommige gevallen ook zelf gelegd worden. Dit is wel zeer prettig voor mensen met een klein budget. Het laten leggen van Vinyl door een vakman is altijd de beste optie, maar dit kost natuurlijk ook meer geld.

Waar moet je op letten bij het leggen van Vinyl?

Als er in de ruimte waarin de Vinyl moet komen eerst tapijt heeft gelegen, zal dit zorgvuldig verwijderd moeten worden. Snij de randen van het tapijt goed los met een goed tapijt mes en verwijder alle eventuele lijmresten op de vloer. Het verwijderen van tapijt gaat het makkelijkste wanneer je dit in losse stukken doet. De tapijtvloer krijg je er bijna niet in zijn geheel in één keer uit.

Zelf Vinyl leggen

Vervolgens kun je zelf het Vinyl gaan leggen. Je kunt de vloer het beste eerst op een plek uitrollen. Hier moet dan natuurlijk wel genoeg ruimte voor zijn. De meeste Vinyl vloeren zijn twee of vier meter breed. Eenmaal uitgerold kan de vloer bewerkt worden. Je hoeft dit niet altijd binnen te doen. Wanneer je een grote oprit hebt of een handige achtertuin, dan is het ook handig om daar het Vinyl te bewerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.