Ondervloer vervangen

29 jun

Aan een nieuwe ondervloer toe

Het hele gezin hangt een dagje thuis of er komt een grote groep visite langs en voor je het weet laat dat steeds meer z’n sporen na op je vloer. De ondervloer vervangen lijkt dan een goede oplossing om ook in de toekomst weer vooruit te gaan. Je kunt hier maar beter bijtijds voor in actie komen dan afwachten totdat het er niet meer uit ziet, want dan ben je verder van huis. Vervolgens speelt het een grote rol bij het ondervloer vervangen voor welk type vloer je hebt gekozen, of je het huis huurt en hoeveel jaren je er nog verwacht te wonen.

Ondervloer vervangen
Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het vervangen van de ondervloer.

Zelf de ondervloer vervangen

In veel huizen ligt laminaat op de vloer en natuurlijk breekt ook dan vroeger of later het moment voor een flinke onderhoudsbeurt aan. Hoe ga je dan eigenlijk te werk? Je kunt een bedrijf inschakelen om je bij te staan met deze behoorlijke onderneming. De ondervloer zou plaats kunnen maken voor isolatiematten. Dat is zeker een tip als je in een flat woont of om andere reden eerder te maken krijgt met gehorigheid. Het zorgt voor een betere geluidsisolatie en dus ook voor meer woonplezier als je al snel last had voor herrie om je heen.

Hou er wel rekening mee tijdens het ondervloer vervangen dat je niet na een jaar alweer van voor af aan moet beginnen. Het is de bedoeling dat de nieuwe vervangingen ook op de langere termijn merkbaar hun werk doen. Controleer daarom altijd eerst of je de goede ondervloer in huis hebt gehaald. Hij mag onder geen voorwaarde kromtrekken. Let er verder heel precies op dat je geen gaten tussen de planken laat zitten en dat je de vloer goed glad maakt. Probeer het opnieuw of laat een ander kijken als je ook maar een beetje twijfelt, want zodra de vloer eenmaal ligt is er geen weg meer terug. Zo zie je dus dat je heel voorzichtig moet zijn om het tot een goed einde te brengen, maar dan heb je wel wat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.