Voordelen van een houten vloer

7 nov

Een houten vloer is heel speciaal. Hout brengt leven in de woning en heeft een natuurlijke schoonheid die de beste kunst niet kan imiteren.

Maar moet u een houten vloer kopen of kan laminaat dezelfde sfeer brengen?

Wat is laminaat eigenlijk?

In gewoon Nederlands is kwaliteit laminaat een plaatmateriaal dat wordt samengesteld uit verschillende lagen. Een harde kunststof onderlaag, met daarop een laag die stevigheid moet geven aan het geheel. Daarop wordt weer een laagje aangebracht dat bedrukt is met een houtstructuur. Helaas is dat laagje meestal geen echt hout, maar papier.

Een sterke bovenlaag zorgt ervoor dat de vloer lang houdbaar wordt en slijtvast is. De kwaliteit van laminaatvloeren wordt dus gemeten naar de kwaliteit van die bovenlaag. Kwaliteit laminaat is laminaat van klasse 33 of 34.

Een houten vloer kopen

De meest natuurlijke houten vloer is natuurlijk een eenvoudige planken vloer. In oudere huizen liggen vaak nog oorspronkelijke houten vloeren op de hogere verdiepingen. In officiƫle gebouwen zijn houten vloeren meestal vervangen door tegels, laminaat of in de ergste gevallen door beton.

In uw huis past een houten vloer eigenlijk altijd. Bij goed onderhoud hebt u ook minder last van de nadelen, splinters en het wegzakken van stof en vuil in de naden. Echt houten parket laten leggen zal over het algemeen wat duurder zijn, maar eenmaal gelegd blijft uw parket de woning sieren voor de rest van uw leven, en langer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.