Laminaat vloer onderhouden

28 aug

Heb je onlangs goedkoop laminaat aangeschaft? Laminaat kopen is niet moeilijk, nu moet je hem nog goed onderhouden. Niet iedereen weet hoe hij een vloer daadwerkelijk goed schoon kan krijgen. Hieronder staan een aantal tips opgesomd om een vloer te onderhouden.

1. Laat het achterwegen om een allesreiniger of (groene) zeep te gebruiken. Dit laat lelijke strepen op de vloer achter. Er komt een soort van laag op de laminaat vloer wat de vloer niet mooier maakt. Ook het gebruik van schuurmiddel, chloor, amoniak of azijn is niet bevorderlijk voor de vloer.

2. Wanneer je de vloer nat wilt dweilen, maak dan enkel gebruik van laminaatreiniger. Dit zorgt ervoor dat de vloer volledig schoon wordt gemaakt. Let wel: wanneer je laminaat reiniger gebruikt, maak dan wel gebruik van lauw water. Geen koud water.

3. Stofzuig de vloer iedere dag. Hierdoor worden de stoffen en zanden verwijderd. Doe dit met een bezem met zachte haartjes, of een stofzuiger. Hierdoor komen er geen krassen op de vloer.

4. Wanneer je de vloer nat wilt afnemen, gebruik dan een vochtige dweil. Nooit helemaal nat gebruiken. Hierdoor beschadig je de naden van de laminaat vloer. Deze hebben geen beschermlaag, waardoor de kans bestaat dat de vloer bol gaat staan wanneer het nat in de naden blijft.

5. Ga je toch nat afnemen doe dit met een vochtige doek. Geen kletsnatte gebruiken . Denk aan de naden van de laminaat vloer deze zijn niet bewerkt met een beschermingslaagje, waardoor de kans groot is dat de vloer gaat bobbelen als er vocht in de naden komt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.