Wat doet een stukadoor?

17 jul

Stukadoors zijn echte vakmannen, maar wat doet de stukadoor nu precies. Het meeste werk bestaat uir repareren van wanden en plafonds met spuitwerk, schuur-, en pleisterwerk. Ook voorbereidend werk wordt veel gedaan, te denken valt dan aan het gladstrijken van muren en gipsplaten voordat er betegeld wordt.
In oude panden met veel authentieke details zijn er stukadoors aan het werk gespecialiseerd in de restauratie van bijvoorbeeld de vele ornamenten. Met gaasjes worden onevenredigheden weggewerkt hierbij moet heel secuur gewerk worden.

Wat een gemiddelde stukadoor in Zoetermeer doet is veel meters strijken. Het is zwaar werk dus begrijpelijk dat de lichamelijke klachten zich al vrij vroeg aandienen. Wat de stukadoor doet bij aanvang van zijn werk is zowel de vloeren als de stopcontacten goed afplakken. In een cementbak wordt de eerste voorstrijklaag bereid. Heel behendig en snel wordt de laag op de muur gesmeerd, met een lange rij wordt er geegaliseerd. De hoekenvan de muur worden strak afgewerkt met hoeknaalden, deze zijn met een tang op maat te knippen. Een tip voor een goede stukadoor is Sens-Afbouw.nl.

Het duurt wel even voordat de voorstrijklaag gedroogd is, de droge laag wordt wit. Om de vochtige donkere plekken sneller te laten drogen kan je een straalkacheltje bij de wand zetten.

Voor het stuckwerk kan je een showroom van de stukadoor bezoeken, er is namelijk veel keuze een fijnere of een grotere korrel, in wit of in een van de vele beschikbare andere kleuren. Nadat de juiste keus is gemaakt wordt met spachtelputz het stuckwerk afgewerk. Deze tweede laag droogt sneller en verandert de muur in een mooie nieuwe look.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.