Wespen in huis? Voorkom gevaar!

9 jul

Tel je dagelijks tientallen wespen in huis? Dan is de kans heel groot dat je te maken hebt met een wespennest in huis. Dit kan voor gevaar zorgen, vermoed je dat er een nest in je huis zit? Twijfel dan niet, maar neem direct contact op met Beestjes Kwijt. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in wespenbestrijding in Amersfoort en omgeving.

Gevaren van wespennest in huis

Een wespennest in huis kan voor problemen zorgen, allereerst de overlast van de vele wespen die in je huis vliegen. Maar daarnaast kunnen wespen agressief worden als ze het idee hebben dat hun nest gevaar loopt. Zeker met kinderen of mensen met een allergie in de buurt, kan een wespennest heel gevaarlijk zijn. Een wespennest begint vaak klein en het is dan ook te hopen dat je hem snel ziet zitten. Hoe kleiner het nest, des te makkelijker is het om het te verwijderen. Probeer overigens nooit om een wespennest zelf te verwijderen, de kans is namelijk groot dat je dit niet goed doet en dan zul je hoogstwaarschijnlijk vele steken oplopen. Probeer ook het wespennest niet af te sluiten, de wespen gaan dan een andere uitweg zoeken en er zullen uit alle hoeken en gaten boze wespen op je af komen.

wespennest in huis
wespennest in huis

Vakman inschakelen

Op het moment dat je overlast hebt van wespen, is het goed om een bestrijder in te schakelen. Het verwijderen van wespennesten is voor bestrijders een klus die ze heel veel uitvoeren. Op warme zomerdagen soms wel 30 op een dag. Laat het daarom altijd aan een vakman over, zij zijn gespecialiseerd en hebben het nest snel verwijdert! De bestrijder trekt beschermende kleding aan, spuit de ingang van het nest in met giftig poeder. Door het in en uitvliegen van de wespen, verspreiden ze het poeder door heel het nest. Binnen twee dagen zijn alle wespen dood en kan het nest geruimd worden. Wacht ook niet te lang met het inschakelen van een vakman. Er zijn voorbeelden bekend van gigantische wespennesten, wat het gevaar vergroot en de bestrijding lastiger maakt. Probeer gelijk een bestrijder in te schakelen zodra je overlast opmerkt.

Wespennest in de tuin

Een wespennest kan ook in de tuin zitten. Afhankelijk van de tijd in het seizoen en het overlast, kan een nest in de tuin ook bestreden worden. Op het moment dat het einde van het seizoen nadert en de wespen voor relatief weinig overlast zorgen, wordt er ook wel voor gekozen om het nest te laten zitten. Wespen overleven de winter in principe niet, waardoor het minder noodzakelijk is om het nest te ruimen. Een wespennest in de grond kan erg gevaarlijk zijn. Dit valt vaak minder op, maar als je er per ongeluk op gaat staan terwijl je de planten water geeft, zullen ze je massaal proberen te steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.