Zo onderhoud je jouw laminaatvloer

25 apr

Het is van belang om laminaat goed te onderhouden. Een beschadiging is al snel gemaakt en deze zijn vaak niet makkelijk te herstellen. Hieronder lees je hoe je een laminaatvloer het beste kan onderhouden. Zo kun je jouw vloer zo lang mogelijk mooi houden.

Voorkom krassen

Een beschadiging die maar al te vaak voorkomt zijn krassen. Donkere strepen op je vloer van bijvoorbeeld schoenen zijn meestal nog wel te verwijderen, maar de echte krassen ontstaan door zwaar meubilair en slijtage. Allereerst kun je viltdopjes en doppen onder alle meubel- en stoelpoten plaatsen. Viltjes en doppen beschermen de vloer tegen krassen. Daarbij dempen ze het geluid van bijvoorbeeld stoelen en maken ze de meubels stabieler doordat er zo meer grip op de vloer ontstaat. Je haalt ze bij de meeste bouwmarkten maar ook online zijn er allerlei varianten te vinden voor een kleine prijs. Het investeren hierin zal je op den duur zeker helpen de vloer mooi te houden.

hoe onderhoud ik een laminaatvloer
Hoe onderhoud ik een laminaatvloer?

Leg een kleed neer! Op plaatsen waar de vloer veel gebruikt wordt zal eerder schade ontstaan. Het is daarom aan te raden om op die specifieke plekken je vloer extra te beschermen. Een bureaustoel met wieltjes die achter een bureau staat zal erg vaak over de vloer heen rollen, met als gevolg dat de vloer gaat krassen. Een leuk vloerkleed kan dit probleem verhelpen en is ook nog eens stijlvol voor op het laminaat.

Hoe maak je laminaat schoon?

Het voordeel van laminaat is dat het makkelijk te reinigen is. Voor het dagelijkse onderhoud volstaat een droge doek. Met een stofwisser of stofzuiger verwijder je stof en zand. Let er wel op dat je een borstel gebruikt aan de kop van de stofzuiger. Dit omdat er anders krassen kunnen ontstaan, en dat wilde we nou juist voorkomen.

Wanneer er een keer een glas drinken omgaat is dit nog prima te herstellen. Gebruik een simpele lauwwarme vochtige doek om de vloer schoon te maken. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat er hardnekkige vlekken op de vloer komen. Er zijn bepaalde stoffen die toch aan de toplaag van laminaat hechten. Het eerste redmiddel is dan een scheutje schoonmaakazijn door lauwwarme water te doen en dan de vloer af te nemen. Ga in ieder geval niet met gewone reinigers aan de gang. Indien je toch een reinigingsmiddel wilt gebruiken dan zijn er speciale laminaatreinigers die geschikt zijn voor de laminaatvloer.

Heb je nog geen laminaatvloer? Mocht je er nog niet over uit zijn twijfel dan niet langer. Je kunt nu jouw laminaatvloer gratis laten leggen bij Laminaatexpert. Dat scheelt een hoop werk en dan weet je zeker dat het goed is gelegd. Dan kun jij je richten op het onderhouden van die prachtige nieuwe vloer. Kijk snel hier: Laminaat gratis gelegd laminaat winkel. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.