Binnendeuren: meer prominent aanwezig dan je denkt

20 jul

Bij de verbouwing of aankoop van je huis denk je misschien niet direct aan de binnendeuren. Feit is wel dat binnendeuren prominent aanwezig zijn in je woning en je er dagelijks een ontelbaar aantal keer mee in aanraking komt. Tijd dus om wat meer inspiratie op te doen bij de zoektocht naar de ideale binnendeur.

 

De ideale binnendeur, een moeilijke keuze

 

Je zult al gauw merken dat het kiezen van een binnendeur moeilijker is dan verwacht. Binnendeuren zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen, soorten en maten. Kies voor deuren die bij de inrichting van je huis passen, dan heb je gelijk een functionele én toegevoegde waarde van je woning. Moderne strak vormgegeven deuren of juist retro deuren, bij elk interieur is een passende binnendeur te vinden. Zelfs als je er over nadenkt om een scheiding te maken in je woonkamer zijn ‘ouderwetse’ schuifdeuren momenteel helemaal in en kunnen op maat gemaakt worden.

 

binnendeur glas

 

Hoe ziet je nieuwe binnendeur eruit?

 

Vormgeving is van belang maar daarnaast heb je tal van andere keuzes te maken als je op zoek gaat naar je ideale binnendeur, want hoe denk je over:

 

  • De glassoort die verwerkt wordt in je deur. Deuren worden doorgaans voorzien van gehard veiligheidsglas. De uitstraling van het glas kun je echter zelf bepalen waarbij je onder meer kunt denken aan blank glas of bijvoorbeeld gezandstraald glas met een blanke rand.
  • Het soort deurkruk. Het scala dat aan deurkrukken verkrijgbaar is is meer dan uitgebreid te noemen. Verschillende kleuren, vormen en materialen maken het kiezen van de geschikte deurkruk een uitdaging op zich.
  • De draairichting van de deur. Bepaal voor je een binnendeur aanschaft naar welke kant je de deur wilt laten draaien, zodat je achteraf geen problemen hebt met verkeerd openslaande deuren.
  • Wil je een valdorpel tegen de tocht op de deur laten monteren? Valdorpels zijn een handig extraatje en ideaal tegen tocht. Je kunt ze eenvoudig zelf aanbrengen of laten aanbrengen.
  • Moet de deur wellicht geschaafd en/of ingekort worden. Meet je binnendeur nauwkeurig op zodat je in geval van schaven en/of inkorten er niet teveel van afhaalt.
  • Welk type slot wil je op de verschillende binnendeuren. Op de meeste deuren die je binnenshuis hebt zijn sloten niet direct een noodzaak. Toch zijn er keuzes te maken als het op sloten aankomt, hierbij kun je onder meer denken aan een kastslot, een dag/nachtslot en een vrij/bezetslot voor toilet en badkamerdeuren.

 

Betaalbare binnendeuren met een goede kwaliteit

 

In je zoektocht naar de perfecte binnendeur kom je deuren in uiteenlopende prijsklassen en van verschillende kwaliteit tegen. Idealiter ga je voor de meest betaalbare deur die bovendien van een goede kwaliteit is. Een beetje zoeken levert je tal van mogelijkheden op. Zo heb je mooie binnendeuren die worden afgewerkt met krasvaste lak, een vooraf gemonteerde deurklink en bijpassend slot voor uiterst aanvaardbare prijzen. Binnendeuren geven je overigens ook de kans om wat meer variatie in je woning aan te brengen. Wees creatief met de keuze van deuren, want je kunt onderling geweldige combinaties maken. Tenslotte kun je overwegen om de kleur van de posten te schilderen in dezelfde, of een kleur die geweldig staat bij je nieuwe binnendeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.