De prijzen van een lichtstraat

20 okt

Een lichtstraat wordt vooral gebruikt op platte daken als oplossing om meer licht naar binnen te krijgen. Het is een zeer goede oplossing omdat de prijzen over het algemeen wel dragelijk zijn. Nu is een lichtstraat eigenlijk niets anders dan een grote platte lichtkoepel. De prijs van een lichtstraat is van veel zaken afhankelijk. Laat je bij een aanschaf van een lichtstraat goed voorlichten wat voor jou de beste keus is. Je kan een lichtstraat nemen die goedkoop is maar die achteraf niet aan je verwachtingen zal voldoen. Daar heb je natuurlijk ook niets aan.

De kosten
De grootte van een lichtstraat is van grote invloed op de kostprijs. Wanneer je een lichtstraat koopt van 60×120 cm zal deze goedkoper zijn dan een van 60x 240 cm. Ook het materiaal is bepalend voor de kosten. Je kan als omlijsting staal nemen maar dat moet dan met een vaste regelmaat geschilderd worden. Je kan beter voor de omlijsting dikwandig aluminium nemen. Dat is geheel onderhoudsvrij. Je krijgt daarbij 10 jaar garantie. De prijzen van lichstraten zijn dus afhankelijk van de grootte van de lichtstraat die je wilt. Daarnaast is ook het materiaal belangrijk.

Materiaal
Het materiaal wat gebruikt wordt om het licht door te laten kan glas zijn, acrylaat of polycarbonaat. Wanneer je glas gebruikt zal je minimaal twee lagen glas gebruiken. Tussen de lagen is een luchtledige laag of een met een gas. Dat isoleert zeer goed. De bovenzijde van het glas is voorzien van een coating om vuil te weren. Dat heeft het voordeel dat men niet steeds het platte dak op moet om het schoon te maken. De binnenste laag glas is extra versterkt waardoor voorkomen wordt dat men erdoor zou kunnen vallen. Tegenwoordig kiest men al voor drie of zelfs vier lagen glas. Wanneer je kunststof wilt hebben zitten daar ook weer andere prijskaartjes aan.

Verhoogd
Je kan ook een lichtstraat nemen die aan de zijkanten verhoogd is. Dat is ook weer een andere constructie waarvoor ook weer extra betaald moet worden.
Laat altijd een offerte maken en laat hem altijd plaatsen door de firma waar de lichtstraat wordt gekocht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.