De voor- en nadelen van houtlook tegels

29 mei

Het is een heuse trend: de houtlook tegels. Ze bestaan al wat langer maar sinds kort worden ze steeds vaker gebruikt door trendsetters voor het inrichten van huizen en kantoren. De houttegels zijn dus steeds vaker te zien bij mensen thuis of bijvoorbeeld in de horeca of bij de kapperszaak. Als u op deze pagina terecht bent gekomen om houtlook tegels te overwegen, dan bent u op de juiste plek! Op deze pagina leest u namelijk wat de grootste voordelen en nadelen zijn en een prijsindicatie, Veel leesplezier!

De voor- en nadelen

Een houten vloer is voor veel mensen niet handig. De redenen hiervoor lopen uiteen. Een houten vloer is namelijk erg veel werk wat onderhoud betreft. Omdat het een natuurlijk product is kan het gaan rotten. Dit is wel het ergste geval maar het is wel waarschijnlijk dat uw houten vloer kan krimpen of juist uitzetten door verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan de houten vloer kromtrekken, splijten en de spleten tussen de planken kunnen groter worden. Ook kan er onder een houten vloer geen vloerverwarming.

Met een vloer van houttegels heeft u van deze zaken nou juist geen last! Het is niet zo dat deze tegels niet onderhouden hoeven te worden. Maar het kan zeker tijd schelen in het onderhoud vergeleken met een echte houten vloer. Ook houdt een vloer van houtlook tegels uw huis koeler in de zomer. Dit geldt helaas ook voor de winter, maar als u vloerverwarming heeft, heeft u hier geen last van.

Prijzen

De prijzen van houtlook tegels variëren zeer heftig. Er wordt in het algemeen onderscheid gemaakt tussen stenen van keramiek of natuursteen. Keramische tegels zijn wat goedkoper dan natuurstenen tegels.

  • Per m² keramiek varieert de prijs tussen €1 en €5, voor installatie varieert de prijs tussen € 4,- en € 8,-.
  • Per m² natuursteen varieert de prijs tussen €5 en €10, de installatie kost gemiddeld €7 per m²
  • Een vloer op maat (door een designer) kan duurder zijn, gemiddeld zo’n €25 tot €30 per m²
houtlook tegels
houtlook tegels

U heeft zelf ook invloed op de installatieprijs. Is het nodig om voor de nieuwe vloer de oude vloer te verwijderen? Doe dit dan zelf, net als andere zaken die gedaan moeten worden voordat de vloer gelegd kan worden. U kunt zelf de deuren uit de voegen halen, de plinten verwijderen etc.. Vraag aan uw installateur wat u nog meer kunt doen om zeker te zijn van de laagst mogelijke prijs!

Om een vergelijking te maken met een houten vloer, zijn houttegels in de meeste gevallen goedkoper dan een echte houten vloer. De kosten van een houten vloer beginnen in de meeste gevallen vanaf €40,-/ m² en u hoeft er niet raar van op te kijken als dit het dubbele is. Dit is nog exclusief installatiekosten.

Alles op een rijtje

Zoals u kunt lezen zijn er zeker voordelen voor houtlook tegels ten opzichte van een houten vloer. Dat neemt echter niet weg dat er mensen zijn die voor het echte karakter van een houten vloer willen gaan.

Om alles nog even kort samen te vatten kunt u bij het vergelijken dus kijken naar:

  • Originaliteit (in het voordeel van de originele houten vloer)
  • Onderhoud (in het voordeel van houttegels)
  • Slijtage (hierbij ligt het wel aan de kwaliteit van de vloer, een houten vloer kan net zo lang mee gaan als een tegel, maar bij een houten vloer heeft u meer onzekerheid)
  • Prijs (de prijs is in het voordeel van de houttegel)

Impressie

Voor een impressie van een aantal mooie houtlook-tegelvloeren kunt u een kijkje nemen op tegelpaleis. Met een breed scala aan tegels kunt u vast en zeker inspiratie op doen voor uw woon- of werkomgeving!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.