Een gietvloer; de voor- en nadelen

29 mei

Een vloer is misschien wel het belangrijkste van de hele inrichting van uw huis. Daarom is het belangrijk om goed na te denken wat voor vloer u zult nemen! Wat ‘hot’ is, is een betonnen gietvloer. Een gietvloer is tegenwoordig vaak te zien en wordt veel gebruikt door bekende ontwerpers. Maar er zitten zeker niet alleen maar positieve aspecten aan een gietvloer.  In dit blog lees je alles over zowel de voor- als nadelen van een gietvloer.

Een gietvloer is eenvoudig te onderhouden

Een gietvloer is relatief zeer makkelijk te onderhouden. Het enige wat er moet gebeuren is dat de vloer gemiddeld twee keer per jaar gewaxt moet worden. Verder hoeft hij alleen schoongemaakt te worden als hij vies is!

Milieuvriendelijk/Duurzaamheid

Een gietvloer is erg milieuvriendelijk. Er hoeft namelijk geen ander materiaal voor gebruikt te worden (er hoeven geen bomen gekapt te worden of tegels gemaakt te worden) en in de meeste gevallen ligt er al een betonnen basis onder de huidige vloer. Er zijn ook bedrijven zoals gietvloer.nl die gietvloeren aanbieden op basis van plantaardige biopolymeren in plaats van epoxy of polyurethaan.

Ook is de vloer praktisch niet stuk te krijgen. Daarom wordt een gietvloer ook vaak gebruikt in de industrie.

De vloer is dus ook bestand tegen schade die kinderen of de hakken van de vrouw in huis kunnen veroorzaken!

 Een gietvloer is in veel kleuren verkrijgbaar

Het is heel simpel om van vloer te veranderen met een gietvloer. U kunt er namelijk bijna iedere andere vloer overheen leggen. Dit geeft u veel ruimte voor verandering.

Ook denken de meeste mensen bij een gietvloer aan een saaie grijze vloer. Dit hoeft helemaal niet. Tegenwoordig kunnen gietvloeren in bijna alle kleuren gerealiseerd worden. Ook kunt u verschillende kleuren door het hele huis aanbrengen! Veel ruimte voor variatie dus.

Een mooi en strak uiterlijk

Met een gietvloer heeft u garantie op een strakke, naadloze vloer die uw huis een verzorgde uitstraling geeft, waar u lang van kunt genieten.

Helaas heeft de gietvloer niet alleen maar voordelen.

Hardheid

Gietvloeren zijn over het algemeen hard. Plat gezegd, is het fijner om onderuit te gaan op een houten vloer dan op een gietvloer!

Door de hardheid is het ook minder comfortabel om bijvoorbeeld op de vloer te gaan zitten.

Koud

Een gietvloer is ijskoud! Tenzij de vloer voorzien is van vloerverwarming is het niet prettig om op blote voeten over een gietvloer te lopen. Het is dus eigenlijk noodzaak om bij een gietvloer ook vloerverwarming te nemen.

Vochtigheid

Het komt voor dat een gietvloer niet goed gesealed wordt aan de onder- en bovenkant. Hierdoor kan er vocht in de vloer trekken. Door dit vocht kan de vloer uitzakken, of barsten bij bevriezing!

Het milieu leidt onder gietvloeren

Hoewel het ook als voordeel genoemd werd, is de betonvloer in sommige gevallen niet alleen maar goed voor het milieu. Omdat er cement in de gietvloer gaat. Cement kost erg veel energie om te produceren en daarbij wordt veel co2 uitgestoten. Echter zoals in de voordelen werd genoemd, kunnen er ook producten gebruikt worden die goed voor het milieu zijn. Vandaar dat dit een voor- en een nadeel is!

Conclusie

Na alle voor- en nadelen te hebben genoemd is het aan u om een keuze te maken. Met een gietvloer heeft u zeker een vloer waar u lang van kunt genieten en waar u aanpassingen kunt aanbrengen als u daar zin in heeft. Ook doet een betonvloer het erg goed met tapijtjes en kleedjes, waardoor uw woning een warme uitstraling krijgt. Het is wel echt een sterke aanrader om vloerverwarming te nemen in uw betonvloer. Verder is het persoonlijke voorkeur om een keuze te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.